A Vikings újoncának bravúros megmozdulásai

Audie Cole a 210. kiválasztott játékos volt az idei drafton, pénteken 2 TD-t szerzett. Az újonc LB a péntek esti Bills elleni mérkőzésen megmutatta, hogy mire is képes. Audie Cole még soha nem sprintelt 50 yardot. Soha nem egy mérkőzésen. Soha ilyen gyorsan. Audie Cole egy linebacker. Ez nem az ő feladata. Cole feladata, hogy megállítsa a futást. Az, hogy zavarja az irányítót a passzolás közben. De Cole pénteken este a Vikings 14-22 -es vezetésénél nagyot alkotott.

Kitűnően olvasta le Tyler Thigpen passzát, amit elkapott és 20 yardot sprintelve a labdát benyújtva esett rá az endzone-ra. Visszanézték, de megállapították, hogy nem volt lent a térde, így megszerezte első profi TD-jét is.

16 másodperc múlva a csereként beállt harmadik számú Bills irányító Brad Smith nem kezdett jól. Első passzát Cole ismét remekül leolvasta és simán 30 yardos sprint után TD-t szerzett a Vikings csapatának.

12 pontot hozott a meglévő mellé és így 14-36 -ra legyőztük a Bills csapatát.

Cole egy 7. körös draft volt idén, akit összesen 210.-ként választott ki a Minnesota csapata. Négy évig szilárd tagja volt a North Carolina State csapatának. Az eddigi előszezon mérkőzéseken nem igen kapott szerepet, leginkább az oldalvonalról nézte a többieket, mígnem péntek este be nem állt.

“Csak ülsz a mérkőzés előtt és arra gondolsz, hogy jó lenne ilyeneket csinálni. Én csak arra törekedtem, hogy jól játsszak és ezzel jót tegyek a csapatomnak. Remélem meglesz az eredménye a fáradozásomnak.” – mondta el Audie Cole.

Cole NFL-es karrierjét egy sack-el kezdte az augusztus 10-i San Francisco 49ers elleni mérkőzésen, mikor a harmadik számú irányítót vitte földre.

Cole-nak egy újságíró feltett egy kérdést, ami így hangzott:

K: Hány touchdown-t szereztél már interception elkapásból Audie?
V: A maiakkal együtt? Kettőt.

Cole élvezte csapattársai szeretetté mikor a második TD-je után odarohant mindenki aki a pályán volt és aki nem az is.

Cole elrontott néhány védekezést a pénteki meccsen, ezt ő is elismerte, de folyamatosan és keményen fog dolgozni, hogy tökéletesre fejlessze a védekezési technikáját.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary