Kiesett Curtis Lofton és David Hawthorne is

A New Orleans Saints két linebackere, Curtis Lofton és David Hawthorne is kiesett az előszezon hátralevő részére. A csapat vezetőedzője Joe Vitt megerősítette, hogy Lofton bokasérülést szenvedett, de vissza fog térni az előszezon első mérkőzésére. Hawthorne-ra külön nem akart kitérni de annyi biztos, hogy a térde sérült meg és mindenképpen meg kell műteni. Így Hawthorne nem valószínű, hogy ott lesz a szeptember 9.-i Washington Redskins elleni szezonnyitó mérkőzésen.

Nagyon szerencsétlennek mondható a Saints a linebackereivel kapcsolatban, hiszen az egyik legjobb játékosukat, Jonathan Vilma-t az egész szezonra eltiltották. Helyére azt a Lofton-t szerződtették aki pont most sérült meg. Vele is hosszútávon számolnak hiszen az Atlanta Falconstól, márciusban érkezett védővel ötéves, 27.5 millió dolláros szerződést kötöttek.

Hawthorne is idén érkezett a csapathoz és vele is ötéves, 19 millió dolláros szerződést kötöttek. A Seattle Seahawkstól érkezett áprilisban és korábbi csapatában a legtöbb tacklet szerezte az utolsó három évben. Rajtuk kívül még Chris Chamberlain is sérüléssel bajlódik. Chamberlain is linebacker poszton játszik és társaihoz hasonlóan idén érkezett a Saintshez. A St. Louis Rams korábbi játékosa keresztszalag szakadást szenvedett a múlt heti Jacksonville Jaguars elleni, 27-24-re elvesztett mérkőzésen.

Ramon Humber helyettesítheti Curtis Lofton-t a középső linebacker poszton, de természetesen vele sincs minden rendben. Humber nem sérült és játszhat a hátralévő előszezon mérkőzésen, de nem játszhat az első három alapszakasz találkozón, mert vétett a liga gyógyszer (drog) szabályzata ellen.

(nfl.com, Fotó: wap.nfl.com)