Pénteken Russell Wilson lesz a Seahawks kezdő irányítója

A Seattle Seahawks vezetőedzője, Pete Carroll tegnap bejelentette, hogy a pénteki Kansas City Chiefs elleni harmadik előszezon mérkőzésen az újonc Russell Wilson lesz a csapat kezdő irányítója. Az idén szabadügynökként szerződtetett Matt Flynn volt mindkét eddigi előszezon mérkőzésen a kezdőirányító és mindkét alkalommal az egész első félidőben a pályán volt. Az idei Draft harmadik körében kiválasztott Wilson pedig mindkét alkalommal megkapta a második félidőt. Ez viszont most megváltozik. Ha megnézzük a mutatott teljesítményt akkor ezen nem is lehet csodálkozni.

A két mérkőzés statisztikái a következők. Flynn 26 passzkísérletéből 17 volt sikeres. 102 passzolt yardot, 0 touchdownt és 1 interceptiont szerzett. Ezzel szemben Wilson 33 passzkísérletéből 23 volt sikeres. 279 passzolt yardot, 3 touchdownt és 1 interceptiont szerzett. Flynn védelmében annyit azért el kell mondani, hogy az előszezon mérkőzések második félidejében a védelemben sem a kezdőjátékosok szerepelnek.

Érdekes, már-már érthetetlen, hogy milyen elv alapján dolgozik Carroll. Nagyon kevés elsőcsapatos gyakorlási lehetőséget biztosított Flynn és Wilson számára az OTA, a miniedzőtáborban és az edzőtáborban, mert akkor még Tarvaris Jackson számított a csapat kezdő irányítójának. A két előszezon mérkőzésen viszont nem is játszatta Jacksont. Ezt követően múlt hét keddtől ismét Jackson gyakorolt az első csapattal, majd csütörtökön közölték, hogy eltradelnék az irányítót. Ha így folytatódik minden akkor az sem lesz meglepő, ha Josh Portis fog kezdeni az első alapszakasz mérkőzésen.

(nfl.com, Fotó: AP Photo)