Ponder technikáján csiszolni kell még

Christian Ponder a Minnesota Vikings irányítójának a becsúszási technikáján kell még csiszolni. Christian Ponder rosszul csúszik be és ebben az esetben nagy a sérülés kockázata. Az edzők szeretnék ha túlélné az ütközéseket. Az irányítók mikor nem passzolják el a labdát mert nincs üres célpont, vagy ez a játékhívás akkor saját maguk kezdenek el futni a labdával, hogy yardokat szerezzenek csapatuknak. Minden irányító mikor már látja, hogy védők fel fogják tartóztatni, akkor a térdükön becsúszva megállítják a játékot és elkerülik az ütközést.

Christian Ponder ezt pont rosszul csinálja. Bill Musgrave szerint nagyon veszélyes játékot űz akkor, mikor a biztonságos becsúszás helyett fejjel előre vetődik még plusz yardokért. Ilyenkor ugyanis az irányítót is meglehet állítani teljes erővel ellentétben a becsúszásnál, mikor tilos hozzáérni, miután leért a térde.

Ponder minden egyes futásánál fejjel vetődik előre és félnek, hogy egyszer olyat kap, hogy ottmarad.

“Az emberek rám twittelnek. Haver a lábaddal előre csússzál. Mit csinálsz?” – mondta Ponder. “Ez egy betervezett dolog.”

Ugyanez volt a probléma Mark Sanchez-el a Jets irányítójával mikor újonc volt. De Joe Girardi a New York Yankees managere megmutatta neki, hogy hogyan lehet a legjobbat kihozni a becsúszásból.

Aaron Rodgers ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy szerezd meg a first down-t és menj le, az a biztonságos.

“Nem akarjuk Ponder-t kitenni a sérülés veszélyének. Azt akarjuk, hogy minél minimálisabb felületen érintkezzen a védőkkel.” – mondta el Bill Musgrave a Vikings offensive koordinátora.

Az NFL szabálykönyvében egyébként nincs benne, hogy az irányítónak becsúszva kéne véget vetnie a playnek.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary