41.5 millióért hosszabbított James Laurinaitis

A St. Louis Rams bejelentette, hogy ötéves szerződéshosszabbítást kötött a középső linebackerrel, James Laurinaitis-al. A hírek szerint az öt év alatt 41.5 millió dollárt kereshet majd a védő. Az új hosszabbítással Laurinaitis 2017-ig a Rams játékosa lesz és mindent egybevetve 42.2 millió dollárt kereshet majd a következő években amiből 23 millió a garantált összeg. A következő szezonban még az újonc szerződése lesz érvényben ami szerint 700 ezer dollárt fog keresni a 2012-es évben.

A 2009-es Draft második körében választotta ki a Rams. Összességében a 35. választás volt. Az első pillanattól fogva a csapat kezdőjátékosa volt. A három NFL-ben eltöltött szezonja alatt 46 mérkőzésen szerepelt és minden alkalommal kezdő volt. A hivatalos play time dokumentumok szerint három év alatt csak 3 védelmi snapnél volt pályán kívül. 385 tacklet, 8 sacket, 5 interceptiont és 1 kierőszakolt fumblet szerzett. Mindezt elnézve nem is csodálkozhatunk rajta, hogy a múlt héten a csapat védelmi kapitányának választották.

A Rams az idei évben igyekszik minden kulcsjátékosát magához láncolni. A védelem másik kulcsemberével, a defensive end Chris Long-al négyéves, 48.2 millió dolláros szerződést kötöttek korábban. Így a védelem két kulcsjátékosa 2016-ig biztosan St. Louisban fog szerepelni.

(nfl.com, Fotó: stlsport.blogspot.com)