Vikings offense elemzés a vereség után

A 49ers előtti meccs előtt elemezzük a Vikings offense teljesítményét a Colts elleni vereség után.

Teljesítmény posztokra lebontva

Offensive line

Minősítés: 3-

4 engedélyezett sack, 13 yard

A támadósor nem jó teljesítményt nyújtott, még abban a tudatban sem, hogy Dwight Freeney inaktív volt a meccsen. Sok felesleges büntetés, rossz technika és és elmulasztott blokkok. Sajnos Matt Kalil sem élete formáját nyújtotta, ez is hozzájárult a fal kiábrándító napjához.

95 szerzett yard futásból

Vasárnap nem úgy tűnt, hogy lyukat tudtak volna nyitni a futásoknak, ez különösen rossz volt, hiszen a Colts-nak nagyon rossz a védelme futás ellen. Ahogy Peterson Jaguars ellen játszott arra lehetett számítani, hogy szét fogja futni a Colts védelmet, de nem így lett. Még ha lyukat is tudtak nyitni akkor is gyorsan bezáródtak.

Wide Receiver

Minősítés: 3+

Percy Harvin – 12 elkapás, 104 yard, 2 futás, 13 yard

Percy egy csomó alkalommal  érintett volt a játékokban, ennek ellenére mégsem volt elég robbanékony mint ahogy azt az első héten mutatta. Úgy nézett ki, hogy a Colts védelme sokkal jobban figyel Harvin-ra, ennek ellenére 12 elkapása volt és több mint 100 elkapott yardja.

Michael Jenkins – 5 elkapás, 43 yard

Jenkins szilárd célpont és megbízható, de csak akkor küldik pályára ha feltétlen szükséges.

Devin Aromashodu – 1 elkapás, 19 yard

Aromashodu teljesen láthatatlan volt vasárnap. Az egyetlen elkapása a mérkőzés utolsó playe volt.

Stephen Burton – 1 elkapás, 7 yard, 1 TD

Burton annak ellenére ért el elkapást, hogy nem is volt felé dobott labda. Kyle Rudolph kezéből kiütötték a labdát, de Burton pont jó helyen állt és el tudta kapni azt és TD-t szerzett. Ezen kívül elkapása nem volt és értékelhetőt sem tett, bár csak 2 felé dobott labda volt.

Tight End

Minősítés: 2

Kyle Rudolph – 3 elkapás, 35 yard, 1 TD

A Vikings passzjátéka nem igazén volt jó vasárnap. Rudolph szinte, mint ha csak nem is játszott volna a Colts ellen. EZ természetesen nem az ő hibája, hanem a rossz playhívásoké. Ponder sem kereste őt a labdákkal. Ez nagyon aggasztó, hogy ott van egy biztoskező játékos és még a leggyengébb védelem ellen is csak 3 passzt kap.

John Carlson – 0 elkapás, 0 yard

Maximum blokkolónak állt be, se passzt nem kapott sem pedig értékelhetőt nem nyújtott.

Running Back

Minősítés: 4

Adrian Peterson – 16 futás, 60 yard, 3,8 yard/futás, 3 elkapás, 20 yard

Ez több, mint amit eddig Peterson-tól várhattunk volna a szezonban. Nem nézett ki domináns játékosnak, de rendben volt a játéka. A futásaiban nem volt igazán lenyűgöző teljesítmény, de amit kellett azt megfutotta. Nyilvánvaló, hogy még mindig a térműtéte utáni felépülési időszakban van de biztató az eddigi teljesítménye.

Toby Gerhart – 5 futás, 15 yard, 3 yard/futás, 2 elkapás, 17 yard

Sajnos nem kapja meg azt a lehetőséget, amit mindenki várt volna. Azonban alkalmanként pályára küldik őt. Főleg harmadik downos szituációknál kap lehetőséget.

Quarterback

Minősítés: 5

Christian Ponder – 27 sikeres passz 35-ből, 245 yard, 2 TD, 0 INT, 3 futás, 7 yard, 1 fumble, 114,6- os irányítómutató

Ponder jól játszott. Ez sokaknak érthetetlen lehet, főleg azért, mert az első félidőben teljesen görcsös volt, de ez a playhívásoknak is köszönhető, ráadásul a fal is gyengén muzsikált. De Ponder nem volt hibátlan, ráadásul egy labdát is elvesztett.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

Kép forrása: minnesota.publicradio.org