Vick lehet az Eagles veszte?

Michael Vick eddig nem úgy kezdte a szezont ahogyan azt elképzelte. Eladott labda eladott labda hátán, ami csapata győzelmeit is veszélyeztette. Felvetődik a kérdés tehát, hogy rajta bukhat-e el az Eagles vasárnap, illetve hogy tényleg ő a legmegfelelőbb ember egy Super Bowl győzelemhez?

A három mérkőzésen elért 902 yarddal és az 55,2 százalékos pontossággal semmi probléma nem lenne, ha nem mennénk tovább a statisztikákban. A 3 passzolt TD kevés, a 6 interception borzasztó sok. Ha ez nem lenne elég, 5 fumble is fűződik a mobilis irányító nevéhez, amiből hármat el is vesztett. Ez azt jelenti, hogy eddig összesen kilencszer adta el a labdát a játékos. Meccsenként 3...Ilyen számok mellett csoda az eddigi két Eagles győzelem. A mi lenne ha játékba nem mennék bele, hiszen tudjuk hogyha a nagymamánk sárga lenne, akkor ő lenne a villamos.

Pont ez az amitől félek. Reidék most már biztosan beleverik irányatójuk fejébe, hogy az elsődleges cél a labda megtartása legyen. Az offensive line sem remekel Philadelphiában és a meccsenkénti 3 Vick turnover mellett a 3 bekapott sack is összejött eddig. Az Eagles elkapói, elsősorban DeSean Jackson képes a nagy játékra pláne a megtépázott Giants secondary ellen. Kulcskérdés lesz mekkora nyomást tudnak fenntartani JPP-ék. Neki és Umenyiorának is összejött már végre a sack, most végre Tuckon van a sor. Cam Newton nem tudta kihasználni atletikus képességeit, bízom benne, hogy ez a másik korábbi 1/1-es választottnak sem fog sikerülni.

Elgondolkodva a kérdésen, vajon tényleg egy ilyen fajta QB a legmegfelelőbb a végső sikerhez? A válasz egyértelmű: nem. Hogy miért nem? Kik azok az irányítók, akik az aktív játékosok közül Super Bowl győzelemig jutottak? Tom Brady (3), Eli Manning (2), Ben Roethlisberger (2), Peyton Manning, Drew Brees, Aaron Rodgers. Rodgers és Big Ben ugyan képes a földön is hasznos yardokat hozni, de mindketten inkább a pocket passer kategóriába tartoznak. Legszebb játékaikat nem futásból érték el. Emiatt érzem azt, hogy Andrew Luck sikeresebb lesz RGIII-nál.

A QB futás másik hozadéka a sérülésveszély. Álljon akármilyen gyors irányító a head coach rendelkezésére, senki sem szereti ha az embere megindul a labdával az ellenfél linebackerei felé. Tavaly sikerült is a hetest az oldalvonal mellé száműzni.

Visszatérve az eredeti kérdéshez, úgy gondolom, hogy nem Vick lesz az első számú meccsdöntő ember vasárnap hajnalban. Az edzői stáb riválisunknál sem hülye, rendelkezésükre áll LeSean McCoy, nem muszáj erőltetni a passzjátékot. Érzésem szerint tehát szükség lenne a jó kezdésre. Ha az Eagles-nek kell rohannia a mérkőzés után, akkor bizony komoly szerepet kaphat a passzjáték, amiben jelen állás szerint benne van a hibázási lehetőség.

Azt se feledjük, hogy Michael Vick továbbra is igen jó játékos, a quaterbackek közül a top 10 környékén mozog. Börtönbüntetése után visszatérhetett az NFL-be és a kezdő szerepet is ki tudta harcolni magának Kevin Kolbbal szemben. Egyszer minden sorozat megszakad, így az interception dobálás helyett könnyedén a TD gyártás következhet. De nem (ma) vasárnap!:)

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu