Nagyító alatt a Cleveland Browns

Pár szó következő ellenfelünkről, a Cleveland Browns-ról. Az NFL alapszakaszának 5. Játékhetén a Cleveland Browns csapata látogat a MetLife stadionba. A Browns az eddigi 4 mérkőzésen 4 vereséget szedett össze, de nem szabad, hogy pusztán a mérleg megtévesszen bennünket. Az első héten mindössze 1 ponttal kaptak ki az Eaglestől, miközben jópár Michael Vick passzt halászott le a Joe Haden vezette védelem.  A Ravens ellen 7, a Buffalo ellen 10 a Bengals ellen pedig ismételten 7 pontos vereséget szenvedtek, de a 4. Negyed kezdetén még minden meccsükön kevesebb, mint egy Field Goal távolságban voltak aktuális ellenfelüktől.

Kezdjük rögtön az irányító poszttal. Az idei draft első körében a Browns nagy port kavart Brandon Weeden draftolásával. Weeden 28 éves és újonc, ráadásul az Oklahoma State spread támadó rendszere (Gyakorlatilag folyamatos shotgun felállások, 4 gyakran 5 elkapóval, minimális defense olvasás, nulla labda a center alól stb.) olyan messze volt az NFL-től, mint Makó Jeruzsálemtől.

Brandon barátunk annak rendje és módja szerint kezdte pályafutását. Már az előszezonban szenvedett, a Philly ellen pedig szívott, mint a torkos borz. Ráadásul első profi tétmérkőzése előtt még az amerikai zászló alá is sikerült úgy bekeverednie, hogy egyedül nem talált ki. Mindezek ellenére nem szabad lenézni őt. Folyamatosan fejlődik, sokkal jobban beleáll a dobásaiba, mint pár héttel korábban, dobásainak erejében nem találhatunk kivetni valót, ráadásul rendelkezik Eli Manning egyik legjobb tulajdonságával, miszerint egy interceptiön vagy elejtett passz nem hagy mély nyomokat benne.

Következő pozíció a running back, ahol egy újabb újonccal találkozunk, név szerint Trent Richardsonnal. Az idei draft 4. Választottja volt, egyetemi pályafutása miatt hatalmas elvárások vannak vele szemben. Hihetetlenül fizikális (olykor brutális), 178 cm-es magasságához majdnem 104 Kg tiszta izom társul, ráadásul a sebességére és irányváltoztató képességére sem lehet panasz. Az évet sérülésből lábadozva kezdte meg, bár a 3,5 yard/futás átlaga nem eget verő, de mindenképpen oda kell majd rá figyelni.

A támadó falukkal nekik is meggyűlt a bajuk. Mondhatnánk, hogy majdnem kétszer annyi sacket engedtek, mint a mi falunk, de mi a 3. Helyen állunk ebben a mutatóban, ők pedig a 9. Helyen, szóval ez nem rossz eredmény. Két legfontosabb láncszem a többszörös All-Pro és Pro-Bowler Joe Thomas és a szintén Pro-Bowler Alex mack. A probléma, hogy a maradék 3 poszton szereplő emberek jóindulattal átlagosnak nevezhetők, de jónak nem. Ha a Jason Pinkston, Shawn Lauvao, Mike Schwartz hármastól libabőrös leszel, akkor biztosan hardcore Browns fan vagy.

Viszont még a fal esetleges visszafogott játéka is elfogadható lenne, ha a csapatnak lennének értelmes elkapói, ez azonban nincsen így. A hihetetlen fizikummal megáldott, és nevével ellentétben cseppet sem kicsi, Greg Little holtversenyben vezeti a ligát az elejtett passzok számában. Josh Cribbs a liga egyik legjobb visszahordója, de a neve nem okoz álmatlan éjszakákat egyetlen védő koordinátornak sem. Az idei supplemental drafton egy 2. Körös pickkel elhozottJosh Gordonban nagy a potenciál, de még nyers. Érdemes még megemlíteniMohamed Massaquoi és az egykori Patriots sztár Benjamin Watson nevét, valamint a 2. Szezonját kezdő TE-t Jordan Cameront. A fent említett úriemberek „teljesítménye” nagyban közrejátszik a 0-4-ben, valamint abban, hogy a Browns nagyon lassan kezdi a meccseket, mindössze 6 pontot értek el eddig az első negyedek során.

Mindezek ellenére ez nem egy kivénhedt és alulteljesítő társulat,hanem egy fiatal, folyamatosan fejlődő, csiszolódó gárda tele sikerre éhes játékosokkal és Pat Shurmur személyében kellően képzett edző irányítja a csapatot. Összképet nézve a Giants offense erősebb, eddig sokkal jobban teljesített, de biztos vagyok benne, hogy a Browns támadói mindent megtesznek majd, hogy elrontsák a vasárnap esténket.
Mivel Weedennek még van mit tanulnia, úgy gondolom, hogy a futójátékukra kell építeniük, és az Eagles elleni teljesítményünket elnézve, lehet is keresnivalójuk a földön.

A védelmet hátulról kezdeném bemutatni.

Strong safety pozcióban T.J. Wardot találhatjuk, aki annak ellenére, hogy késői körös választás volt, nagyon stabil játékossá fejlődött, vezeti is a csapatot szerelések számában.
A cornerback poszton 4 játékos nevét is érdemes megemlíteni. Buster Skrine, Dimitri Patterson és Sheldon Brown is jelentős játékidőt kap, viszont minden Browns fan bánatára (és a mi legnagyobb örömünkre) a csapat talán legjobb védője, Joe Haden ellenünk fogja letölteni 4 meccses eltiltása utolsó mérkőzését, tehát ennyivel is könnyebb dolga lehet a passzjátékunknak.

A linebackerek között elsőként D'Qwell Jackson nevét kell említeni, aki gyakorlatilag a csapat motorja. Szerel, sackel, interceptiönt fog. Nagyon jó középső linebackerről beszélünk, ha a haldokló futójátékunkat szeretnénk feléleszteni, akkor őt valahogyan ki kell vonnunk a játékból. Szintén a linebacker sor tagja a kissé ismeretlen, korábbi practice squad töltelék Craig Robertson, aki holtversenyben (Jacksonnal) vezeti a csapatot az INT-ek számában. A Saintes bounty ügy miatt Scott Fujita előszezonja kissé "érdekesebbre" alakult, mint azt szerette volna, formája sem tűnik az igazinak. Kaluka Maiava sallangmentesen teszi a dolgát, jobban is fekszik neki a 4-3-as rendszer, mint a korábbi 3-4.

A védő fal felemás képet fest, megtalálhatóak még a 3-4-es korszak maradványai, viszont a sémaváltás óta is sikerült tehetséges játékosokat találni. DE posztonJabal Sheard aprítja az ellent. A Pittsburgh egyetemen végzett játékos kiválasztásán talán csodálkoztak páran, viszont azóta ugyancsak megszolgálta az árát. DT poszton Atyba Rubin egy hatalmas nagy disznó, 188 cm-es magasságához szerény 150 Kg társul, ő még a 3-4-es korszak maradéka, de a mostani rendszerben is megállja a helyét. Az irányítóra nem túlzottan veszélyes, de a futójátékot hatékonyan képes gyilkolni. A korábbi első körös DT Phill Taylorsúlyos sérülése után egy újonc, Billy Winn lépett elő, és foglalta el a másik belső kezdő pozíciót. Winn jóval filigránabb, mint Taylor, ő inkább lehet vszzélyes Eli-ra a passz downok során.

A speciális csapatrészből mindenképpen ki kell emelni Josh Cribbs nevét, aki a liga egyik legjobb visszahordója, rá különösen figyelnünk kell. Másik fontos név a rúgó, Phill Dawson, aki idén még nem hibázott kísérletet, és magabiztosnak tűnik nagyobb távolságokból is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu