Nagyító alatt a San Francisco 49ers

Sok újdonságot nem lehet mondani a San Francisco 49ers csapatáról, hiszen a tavalyi év során kétszer is találkoztunk velük. Az NFC döntő miatt vélhetően erős bizonyítási vággyal lépnek majd pályára vasárnap. A mérkőzést a Sport 2 élőben közvetíti 22:15-től.

A QB Alex Smith tavaly végre úgy játszott, ahogy elvárták tőle, idén pedig egyenesen lenyűgöző eddig. 8 touchdown átadás mellett mindössze 1 interceptiont dobott. 68%-os pontossága szintén kiváló. Ha nem talál célpontot akkor sem esik kétségbe és a földön is képes fontos yardokat hozni. Michael Vick rossz sorozata szakadt meg ellenünk (hogy aztán újra belekezdjen a turnoverek gyártásába), reméljük Smith jó sorozata is pont most fog megszakadni. Eddig 12-szer sackelték, így vélhetően nem most fog beindulni védőfalunk sziporkázása...

A futók között találunk egy régi ismerőst Brandon Jacobs személyében. Eddig még nem került bevetésre, de holnap vélhetően pályára lép. Remek triót alkothat Frank Gore-ral és Kendall Hunterrel, akik kiváló átlaggal futnak idén. A mérkőzés egyik kulcsa lesz a Frisco futójátékának hatástalanítása. Mikor az ellenfél középre próbál ellenünk futni, azzal nincs különösebb probléma, de a szélső futások megállításával eddig hadilábon állt csapatunk. A linebackerek remélhetőleg összekapják magukat.

A legnagyobb upgrade-et az elkapókon hajtották végre a nyugati parton. Reaktiválták Randy Moss-t, aki néhány elkapásra még 35 évesen is jó lehet. Egyik Super Bowl hősünk, Mario Manningham is San Franciscoba költözött és egyelőre nem szerepel rosszul. A.J. Jenkins-t némi meglepetésre a draft első körében draftolták, egyelőre azonban nem kapott lehetőséget. A legveszélyesebb elkapó egyértelműen Michael Crabtree, aki eddigi legjobb szezonját futhatja. Remélhetőleg Webster tudja tartani múlt heti formáját és nem hagy sok teret Crabtree-nek. A végére hagytam Kyle Williams-t, aki januárban kétszer is fumble-t vétett, ami a győzelmükbe került (persze közel sem ez volt az egyedüli ok). Ő lesz az, aki duplán is bizonyítani akar majd, így érdemes lesz rá odafigyelni.

Az elkapók mellett érdemes lesz odafigyelni Vernon Davis-re is, akivel alaposan meggyűlt a bajunk az elmúlt két mérkőzésen. Rettentő gyors és fizikális tight end, akit emiatt elképesztő nehéz hatástalanítani.

A 49ers védőfalának legjobb játékosa Justin Smith, aki tavaly kiváló szezont futott, idén azonban még nem sikerült sacket szereznie. Kívánom, hogy ez maradjon is így...Az NFC döntőn iszonyat nyomás volt végig Manningen, a jó futás elleni védelem mellett a másik fontos játékrész irányítónk megvédése lehet.

A 3-4-es defense-ben a pass rush szerepe azonban a külső linebackereké is és bizony el kell mondani, hogy Beatty és Locklear alaposan felkészülhet a nyomásra.Aldon Smith és Ahmad Brooks eddig összesen 7.5 sacket gyűjtött össze. Azt hiszem mi annak is örülnénk, ha ezt a JPP-Tuck-Osi hármas hozná, nemhogy mindössze két játékosunk...A teljes linebacker sor összességében is elit. A Bowman-Willis belső párosnál azt hiszem senki sem kívánhatna jobbat. Emiatt úgy gondolom, hogy a múlt heti 200 yard után ezúttal a 70-80 yard is bravúr lenne Bradshaw-tól.

Tavaly a secondary ballhawk üzemmódban működött, idén óvatosabbak voltak eddig az San Francisco aktuális ellenfelének irányítói a labda eldobásakor. Nagy párharc lesz a Cruz-Rogers csata. Utóbbi interceptiont szerzett a tavalyi alapszakasz meccsen, Cruz pedig majd egy tucatnyi elkapást gyűjtött össze a rájátszásban. Mindketten alaposan készülnek az újabb találkozásra. Ugyanakkor ne feledkezzünk el Tarell Brownról és Dashon Goldsonról is, akik szintén kiváló játékosok.

A kicker David Akers eddig az utóbbi éveihez képest gyengébb teljesítményt nyújt, de Andy Lee továbbra is remek átlaggal rúgja a puntokat.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu