Antoine Winfield a védelem kulcsa

Lehet nehéz lesz elhinni, de a Minnesota Vikings csapatában játszik a legjobb cornerback a ligában. Hihetetlen, de igaz. A mi csapatunkban játszik a liga legjobb CB-je az idei szezonban. Antoine Winfield a maga 35 évével sok fiatalt megszégyenítő teljesítményével a Minnesota Vikings védelmének egyik vezéregyénisége lett idén. Talán nehéz elhinni, hogy az elmúlt két idényben csak 11 mérkőzésen tudott pályára lépni sérülése miatt és most mégis a liga egyik elit játékosa.

Alan Williams a Vikings defensive koordinátora csak annyit mondott, hogy …

“Óriási hatása van a csapatra, nagyon hosszú ideje nem láttam senkit ilyen jól játszani, mint idén őt.”

Winfield az elmúlt hat mérkőzésen 50 tacklet osztott ki, valamint 7 olyan szerelése is volt mikor az elkapó vagy a futó mínusz yardokat hozott csapatának. Ám, ha ez még mindig nem lenne elég 2 interceptiont is szerzett idén, abból az egyiket egy bámulatos vetődéssel szerzete meg az elkapó elől.

Ha a statisztikákat nézzük, akkor is ő a legjobb CB az idei szezonban. Bár passzok elleni védekezése csak 4. helyre rakja őt, a futás elleni védekezése toronymagasan az ő neve mellett teszi le a voksot.

Tehát ha arra keresünk okot, hogy a Vikings a tavalyi gyenge szereplés után, hogyan is állhat 4-2-vel, akkor meg kell említenünk, hogy Percy Harvin igen erős szezonját játssza, Adrian Peterson hihetetlen formában van sérülése után, valamint Jared Allen is formába lendült, akkor nem kell megfeledkezni Antoine Winfield-ről sem, aki nagyban hozzájárult az eddig eredményhez.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: sportsgulp.net