Aqib Talib a Patriotshoz távozott

Megválik a csapat az egyik legjobb cornerback-jétől Aqib Talib személyében.Még a 2008-as drafton került hozzánk, az első kör 20. helyén választottuk és öt év alatt a csapat legeredményesebb secondary-ja lett. 18 interception és 53 pass deflection fűződik a nevéhez ebben az időszakban. Nagyon úgy fest, hogy folyamatos kihágásai, és jelenlegi eltiltása miatt, ami most járna le egyébként mégis úgy döntött a vezetőség, hogy megválik tőle.

Rendben megválik tőle. De tesszük ezt nevetséges áron. Kapaszkodjon meg mindenki, egy 2013-as negyedik körös draft választásért cserébe adjuk oda és egyúttal megválunk a hetedik körös draft választásunktól is, valamint Talibtól.Bár már kezdett úgy tűnni, hogy Talib is megkomolyodik, összeszedi magát, kijön az edzőgárdával, eztán következett a négy meccses eltiltása ami úgy néz ki megint csak betette a kaput a vezetőségnél. Talib szerződése a holtszezonban amúgy is lejárt volna, és elmondták, hogy nem terveztek hosszútávon a játékossal. Sajnos én ebből arra következtetek, hogy a Buccaneers már most lemondott a rájátszásról, és már a jövő évi építkezés felé koncentrál. Más logikus okot nem látok arra, hogy a passz elleni védelmünk legmeghatározóbb alakját draft választási lehetőségekre tékozoljuk.

Ezzel egy időben az aktív rosterek közé került Danny Gorrer cornerback, véleményem szerint pont ő az, aki nyomába sem érhet Talibnak. Még 2009-ben került az NFL-be, le nem igazolt szabad ügynökként a draft után. Ez idő alatt megjárt négy különböző csapatot. Legutoljára a Seattle Seahawks-nál járt. A négy év alatt 14 meccsen játszott és sikerült összehoznia öt pass deflection-t. Ezt nevezem ismét "minsőségi" cserének.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu

Fotó: tumblr.com