Jerome Felton megérett a hosszabbításra

A Minnesota Vikings fullback-je könnyen lehet, hogy komolyabb szerződést fog kötni a csapattal. Felton kiváló teljesítménye miatt könnyen elképzelhető, hogy a csapattal egy hosszabb távú megállapodást fog nyélbe ütni. A holtszezonban igazoltunk pár olyan játékost akik nagyon is túl vannak fizetve a csapatnál. Vegyük például a tight end John Carlson-t. Ő 5 éves megállapodást kötött a holtidényben a Vikings-al, ami alapján évente 5 millió dollár ütheti a markát. Ezzel nem lenne semmi gond, ha teljesítmény is lenne a nagy összegek mögött. Carlson konkrétan idén 3 elkapással büszkélkedhet, amiből kemény 8 yardot össze tudott hozni. Volt olyan mérkőzése is, ahol -1 yardot sikerült szereznie. Ám ha ez még nem lenne elég, már 3 meccs óta sérült és sem edzésen, sem meccsen nem lehet rá számítani. Ez pénzkidobás.

Vannak olyanok is a holtidényben szerződtettek közt, akik megérik a pénzüket, sőt.

Jerome Felton kiválóan végzi rá kiszabott feladatát a csapatnál. Többek között ő tette lehetővé, hogy Adrian Peterson ilyen szépen teljesíthessen idén. Felton fullback poszton ugyan egyszer sem kapott labdát, hogy fusson vele csak blokkolásra alkalmazták őt. Ezt azonban kiválóan végzi. Peterson neki is köszönhetően 957 yardot és 6 TD-t szerzett már idén.

Röviden szólva ő egy biztos pontja a csapatnak. Márpedig az ilyen biztos pontokat nagyon figyelik az egyes csapatok, pláne ha az érintett játékos szabadügynökké válik a szezon végén. Jerome Felton-al pedig ez a helyzet.

A Vikings a holtidényben 1 évre szóló szerződést kötött a játékossal, ami időtartam alatt 700,000 dollárt kereshet meg.

A Minnesota Vikings vezetőségének fontolóra kell venni, hogy Felton-al hosszabbítson és ne engedje őt a szabadügynöki piacra. Csak egy példa a tavalyi évről egy hasonló ügyben.

A 2011-es év holtidényében Vonta Leach szintén fullback és hasonló cipőben volt mint, most Felton. A 2011-es szezonban lejárt a szerződése az akkori csapatánál, a Houston Texans-nál. Öt csapat is erősen érdeklődött iránta, miután segített Arian Foster-nek 1616 yardot futnia. Leach-el akkor nem hosszabbított a Texans és ezért három éves szerződést köthetett a Baltimore Ravens csapatával. A szerződés értelmében 11 millió dollárt kereshet, de a garantált összeg is 6 millió dollár. Leach segítségével Ray Rice több, mint 1300 yardot tudott futni a 2011-es idényben.

Felton most ugyan ebben a helyzetben van. Ráadásul Felton még 4 évvel fiatalabb is, mint Leach. Semmi kétség jó teljesítménye felől, ezt bizonyítja Peterson 957 szerezett yardja is. Az utóbbi időben a Vikings-nek több fullback-je is volt, de nem igazán voltak játékban. Sem Thomas Tapeh, sem Naufahu Tahi sem pedig Ryan D’Imperio nem voltak annyit játszatva, mint idén Felton.

A hosszútávú szerződés mind Felton-nak, mind a csapatnak jó lenne, hisz Felton megtalálná otthonát, mi pedig évekre el lennénk látva egy jó blokkolóval, aki nagyban segíti a futó játékát.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com