A pálya szélén álló QB edző segített segített Ponder-nek

Ponder kapott egy kis segítséget a vasárnapi mérkőzésen. Különleges segítséget kapott Christian Ponder a vasárnapi, Lions elleni mérkőzésen. Mivel az utóbbi időben nem igazán nyújtott jó teljesítményt a fiatal irányító rengeteg kritika érte és mondhatjuk, hogy joggal. Magasak és pontatlanok volta a passza és többször adta el a labdát, mint ahány pontszerzésben részt vett. Éppen ezért a Vikings kis segítséggel próbálta meg Ponder játékát rendbe hozni.

Leslie Frazier azt találta ki, hogy a Minnesota Vikings QB edzőjét, Craig Johnson-t lehozza a pálya szélére és ad neki egy headset-et, hogy ő is kommunikálhasson az irányítóval. Frazier elmondta, hogy mikor megkereste Johnson-t és Ponder-t ezzel az ötlettel mindketten meglepődtek, de mindketten bele is mentek a dologba és elégedettségüket fejezték ki.

Vasárnap tehát Craig Johnson is headset-el a fején az oldalvonalról figyelte és látta el jó tanácsokkal Ponder-t, amikor az offense a pályán volt.

Ponder-nek ennek köszönhetően 32 passzkísérletből 24 volt sikeres, 221 yardot és 2 TD-t ért el. Ami viszont az utóbbi időkhöz képest a legszembetűnőbb dolog az az, hogy egyszer sem adta el a labdát. Lehet, hogy erre van szüksége, hogy valaki segítse a játékát még mérkőzés közben is. Ha ez a megoldás, alkalmazni kell.

Frazier azt is elmondta, hogy Ponder kénytelen volt használni több célpontját is, mert Harvin sérülése miatt nem koncentrálhatott egyetlen egy játékosra. Elmondta továbbá azt is, hogy jól mozgott a zsebben és jól tartotta meg vagy épp passzolta el a labdát.

Frazier örömmel látta, hogy Ponder használta az összes célpontját, mindenkinek kiosztott passzt a találkozó folyamán. Ebben természetesen közrejátszik az is, hogy a Vikings offensive koordinátora, Bill Musgrave újabb játékhívásokat alkalmazott, amik úgynézki beváltak, beválnak.

Percy Harvin visszatérésével is tovább akarják alkalmazni majd az ilyenféle játékot, hogy eredményes legyen az irányító, az offense, hogy eredményes legyen a csapat.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: usatoday.com