Tony Romo megdöntötte Troy Aikman rekordját

Sokan sokfélét mondtak az utóbbi évben Tony Romo-ról. Vannak akik Top 10-es irányítónak tartják és vannak akik szerint pont Romo az oka a Dallas Cowboys utóbbi évekbeli sikertelenségének. Vasárnap este óta viszont biztossá vált, hogy igen különleges helyet fog elfoglalni a Cowboys történelmében.

Az Eagles elleni mérkőzést 165 passzolt touchdownnal kezdte ami megegyezik legendás elődjének, Troy Aikman-nek TD passzainak a számával. Romo a harmadik negyedben 23 yardos TD passzt adott a wide receiver Dez Bryant-nek és ezzel a Cowboys történetének a legtöbb touchdown passzt adó irányítója lett.

A mérkőzésen 85. alkalommal volt kezdő Romo, míg Aikman pályafutása során 165 alkalommal volt kezdő 1989 és 2000 között. Romo viszont még Aikman mögött áll a passzkísérletek, a sikeres passzok és a passzolt yardok tekintetében. És persze a sikerességben is. Aikman három Super Bowl-t nyert és hat alkalommal választották be a Pro Bowl keretbe. Minimum egy gyűrű kell Romo-nak, hogy komolyan elgondolkodhassunk rajta, hogy vajon ki volt a Cowboys legjobb irányítója.

(nfl.com, Fotó: lehighvalleylive.com)