29 évesen visszavonulhat Steven Jackson

A St. Louis Rams egyik emblematikus játékosának utolsó mérkőzését is jelentheti a tegnapi Seattle Seahawks elleni mérkőzés  A running back Steven Jackson szerződése lejár a szezon végén és kikerülhet a szabadügynökpiacra. Viszont egy csütörtöki interjúban még a visszavonulást is megpendítette a 9. profi szezonját befejező játékos.

"Ha én írhatom a saját történetemet akkor úgy akarok kiszállni ahogyan Barry Sanders és nem úgy, hogy túl későn teszem meg." - nyilatkozta Jackson.

"Magamban nézve és hátradőlve csak azokra a dolgokra gondolok amiket elértem a karrierem során és az idei szezonban. Azon is elgondolkodok, hogy meddig folytathatom még. Kevés lehetőség áll előttem és biztos akarok lenni benne, hogy jól döntök." - folytatta Jackson.

A jelenleg 29 éves futó korábban kijelentette, hogy Rams játékosként akar visszavonulni és a csapat is hosszabbítana vele, de az is elképzelhető, hogy végül Isaiah Pead és Daryl Richardson mellett döntenek majd. Jacksonnak még 10 yardra van szüksége, hogy nyolcadszor is átlépje az 1.000 yardos (egyedül az újonc évében maradt a határ alatt) szezonhatárt. Karrierje során 10.083 futott yardnál tart és visszavonulásával újabb nagy játékosát veszíthetné el az NFL.

A tegnapi mérkőzést követően viszont már azt mondta, hogy mindenképpen vissza fog térni 2013-ban, de lehet, hogy ezt már nem Rams játékosként fogja tenni.

(nfl.com, Fotó: Jamie McDonald/Getty Images, Mike Ehrmann/Getty Images)