A Chargers kirúgta a vezetőedzőt és a general managert is

A San Diego Chargers tulajdonosa és elnöke, Dean Spanos hétfőn bejelentette, hogy kirúgta a vezetőedző Norv Turner-t és a general manager A.J. Smith-t. Ez a lépés a "Black Monday" egyik várható lépése volt. A csapat vezetői  (Dean Spanos, John Spanos, Ed McGuire és Ron Wolf) az egész hetet az új edző és az új GM megtalálásával töltötték.

A Chargers az idei szezont 7-9-es mérleggel zárta és mivel évek óta a Super Bowl titkos favoritjaként tartják számon ezért az újabb csalódás már áldozatokat követelt. Turner hat éves irányítása alatt 56-40-es mérleget ért el a csapat. Az utolsó három szezonban viszont csak 24-24-es alapszakasz mérleget értek el. A mérleg mellett viszont a gyötrelmes vereségek, a rossz playek és a tehetségek elpazarlása okozta a legnagyobb problémákat.

A.J. Smith 10 éven keresztül volt a csapat general managere. Ezen időszak alatt összehozta az NFL egyik legtehetségesebb keretét ami az évek alatt egyre erőtlenebbé vállt. Az egyik legnagyobb hibáját pedig 2007 februárjában követte el amikor egy 14-2-es alapszakasz után kirúgta a vezetőedző Marty Schottenheimer-t.

(nfl.com, Fotó: 10news.com)