Griffen nagy előrelépése

Everson Griffen az idei szezon végén nagyon nagyot játszik a mérkőzéseket.

A Minnesota Vikings defensive endje az utóbbi időben mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb.

A harmadik profi idényét töltő volt USC játékos kirobbanó formában van az utóbbi meccseken. Interception, return TD, kikényszerített fumble és megszerzett fumble is a neve mellett van.

Ki hinné, hogy Griffen a Vikings harmadik legtöbb sacket végrehajtó játékosa, fél sackel Robison és 4 sackel Allen mögött lemaradva.

Griffen idén mind a 16 alapszakasz mérkőzésen kapott lehetőséget és a Hosuton elleni meccsen kezdőként is számítottak rá. Élt az adódott lehetőséggel és hihetetlen módon a védelem egyik legjobb játékosa lett.

A St. Louis Rams ellen megfogta Bradford passzát és 29 yardon keresztül visszahordta TD-re. Legutóbb a Packers ellen Aaron Rodgers-t három alkalommal vitte le a földre, ami karriercsúcsot jelentett számára.

Elképeszt teljesítményével Griffen sokszoros hibázásra kényszerítette Rodgers-t és ez is közrejátszott, hogy a Vikings megnyerte azt a találkozót. Griffen első sackje a második negyedben volt vasárnap, ami 9 yarddal hátrébb parancsolta a Packers támadósorát és a TD helyett egy hosszú mezőnygólkísérlet következett.

Griffen azonban nem csak sack-ben járt az élen mostanában, hanem szerelésekben is. A csapatban a 4. helyen áll, veszteséges szerelésben, amikor az ellenfél játékosát még a scrimmage line mögött földre vitte, de a speciális egységben is nagy munkát végez.

Összefoglalva Griffen jó úton halad, hogy ne csak epizódszerepeket kapjon a meccseken.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com