Első körös pick lehet: Alex Okafor, DE

Nagyot lépett előre a ranglistákon Alex Okafor, aki utolsó egyetemi mérkőzésének köszönhetően. A felmérők még befolyásolhatják értékét, de egyelőre első körös prospect. Nézzük meg közelebbről kiről is van szó.

Játékosunk 1991. február. 8-án Dallas-ban látta meg a napvilágot. Az egyetemre is maradt az államban és a Texas Longhorns játékosa lett. 2011-ben juniorként All-American csapatba választották. Egy évvel később nevezték a Bronko Nagurski Trophy, Bednarik Award, Lombardi Award, és a CFPA Defensive Lineman Trophy Watch listájára is.

Freshman évében rögtön egy veretlen csapat tagja volt, első sackjét pedig 2009. november. 21-én szerezte a Kansas ellen. Egyetlen vereségüket csak a BCS Bowl meccsen szenvedték el az Alabama ellen. A sacken kívül 17 szerelésig jutott. A 2010-es év a csapat számára nem, de Okafor szemszögéből nézve sikeresebb volt, hiszen hősünk 3,5 sacket és 27 tackle-t szerzett. Junior évére csapata is sikeresebb lett és egyéni statisztikáit is javította (50 tackle, 7 sack). Első Bowl győzelmét is megszerezte ekkor, a Bridgepoint Education Holiday Bowlon győzték le a California Golden Bears alakulatát.

Harmadik egyetemi éve után nyugodtan mehetett volna a draftra, ő azonban még egy évet lehúzott az egyetemen. Ez nem is sikerült rosszul, hiszen minden tekintetben túlszárnyalta számait (52 tackle, 12,5 sack). Különösen utolsó fellépése volt lélegzetelállító. A Valero Alamo Bowl sztárja volt az elért 8 szereléssel és 4,5 sackkel.

Játéka engem is lenyűgözött. Megfigyeltem már korábban is néhány mérkőzésen és igen jó játékosról van szó. 6'5" magasságához 265 lb tömeg párosul, ez alapján JPP-hez lehetne hasonlítani. Sisakrácsa és játékstílusa Justin Tuckhoz viszonyítva is mutat némi hasonlóságot.

Remek atléta, kb. 4,7 másodperces 40 yardos ideje van és a sackek számában is brillírozik. Legnagyobb pozitív tulajdonsága azonban az erőssége. Képes kibillenteni az offensive line emberét egyensúlyából. Emlékeztek még mikor Pierre-Paul Tyron Smith-t távolította el az útjából? El bírnék viselni még egy ilyen embert a csapatban. Mind a futás mind a védekezés ellen kiválóan szerepel, ez pedig nagy hasznára válhatna csapatunknak. Sokat szenvedtünk 2012-ben az ellenfél futásainak megállításával, egy run defense-ben is jeleskedő DE nagy lendületet adhatna. Ennek köszönhetően Okafor a(z egyik) legsokoldalúbb egyetemi defensive enddé vált. Engem meggyőzött!

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu