Draft 2013 - 5 játékos a Vikings célkeresztjében

A Vikings számára létfontosságú egy jó elkapó, ahol jelenleg Percy Harvin jelent egyetlen nagy fenyegetést. De egy offensive guard, egy defensive tackle, egy cornerback és egy linebacker is jót tenne a csapatnak.

Itt egy lista arról az öt játékosról, akiknek kiválasztására esélye lehet a csapatnak. Közülük bárki frissítése lehetne az együttesnek és a Vikings elindulhatna felfelé az NFL ranglétráján.

Keenan Allen, WR
Cal

Bár valószínűleg Allen lesz a legkiválóbb passz elkapó játékos a közelgő draft során, a Vikings csapatának mégis lehet esélye a megszerzésére.

Allen nemrég sérülést szenvedett és kificamodott a bal térde, ami akár azt is eredményezheti, hogy jócskán visszacsúszik a draft rangsorában. A Vikings számára azonban ez nem lehet akadály, mert ha emlékszünk akkor tudhatjuk, hogy Adrian Peterson és Percy Harvin is sérülten lett kiválasztva általunk.

Allen atletikussága valamint gyorsasága jól jöhet csapatunk számára, ráadásul Allen az elkapást követően képes sokat futni a labdával és gyorsasága miatt nem mindig érik utol.

Robert Woods, WR
USC

A USC játékos Robert Woods szintén elkapó és talán még elérhető lesz mikor a drafton a Vikings-ra kerül a választás joga.

A Trojan játékos 2011-ben igazi csillaga lett a csapatának, mert 1200 yardnál is többet kapott el és 15 TD-t szerzett. Nem kis szerepe volt, hogy a USC sok szituációban beérjen az endzoneba.

Woods játéka nagyban hasonlít az egykori Vikings játékosra, a szintén elkapó Chris Carter-éra.

Ha a Vikings meg tudja szerezni Woods-ot, vagy Keenan Allen-t, akkor elkapó poszton a következő 10-12 évben van megbízható játékos.

Mostanában sokakban kétség merül fel Christian Ponder-el kapcsolatban. Azonban, ha Ponder kap még egy-két célpont az ő arzenáljába, akkor ezek a kételyek is mind feledésbe merülhetnek.

Chance Warmack, OG
Alabama

Míg a Vikings támadófal elég jól teljesít az idei szezonban, középen még mindig elég sérülékeny, ahol Brandon Fusco és Charlie Johnson vannak jelenleg.

A józan paraszti ész azt diktálja, hogy a Vikings inkább a draft első részében lesz majd, ahol a támadófalat tovább erősítheti. A Minnesota számára nagyon fontos, hogy Adrian Peterson számára megfelelően megtartsák az embereket vagy épp lyukat nyissanak, de Ponder számára is fontos, hogy kellő ideig tartson a fal. Ebben lehet a segítségünkre a guard, Chance Warmack.

Ha Warmack-ról mégis lecsúszunk akkor még mindig ott van az ő csapattársa, a szintén Alabama játékos guard, Barrett Jones. Jones elérhető játékosnak tűnik a drafton.

John Jenkins, DT
Georgia

A Minnesota Vikings védelme idén a futás ellen nagyon erős, és bár voltak nagyon nagy hibák a defensive line-on, mégis jól le tudjuk védekezni a futást. Azonban szükség van egy jó defensive tackle-re.

A Vikings számára már-már égetően fontos, hogy erre a posztra igazoljon, mert jövőbeni Hall of Fame tag Kevin Williams öregszik és néha meglátszik már rajta a kor. A többi DT poszton Letroy Guion és Fred Evans játszik.

A Georgia-s Jenkins szépen illene a Vikings lenlegi 4-3 -as felállásába. Nose tackle felépítése és atletikussága remekül jönne csapatunknak. Ha mentorával Williams-el együtt játszanának a védelem első vonalában, akkor igen hatékony lehetne a futás elleni védekezésünk jövőre.

Johnthan Banks, DB
Mississippi State

A Vikings (és minden más csapat) az Alabama játékos Dee Milliner-re fog hajtani, de mire mi kerülünk választás elé, nagy a valószínűsége, hogy már nem lesz elérhető a játékos.

Nagyobb annak a valószínűsége, hogy a Mississippi State CB-jét Johnthan Banks-et választja a Minnesota. A Vikings CB sora már kiemelkedő a ligában, de Antoine Winfield öreg, 1-2 maximum 3 éve van még a ligában és Banks a legalkalmasabb arra, hogy őt pótolja. Josh Robinson kellemes meglepetés volt idén, hiszen jól teljesít és Chris Cook is külső CB-ként jól megállja helyét.

Banks szívós, atletikus és nagyon jó labdaérzékenységét kombinálva játszik a pályán. Ők hárman lehetnek a Vikings szilárd hármasa az elkövetkezendő években.

Egyenlőre ennyi a draft sorozatunk első részében, hamarosan jövünk a második felvonással, amiben újabb lehetséges jelöltet veszünk szemügyre.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com