Lavonte David minden idők egyik legjobb újonca

A fiatal linebackerünk Lavonte David idén versenyben van az év védő újonca megtisztelő címért, de ez talán nem is meglepetés, mivel Kendrell Bell után, aki szintén megnyerte ezt a címet még 2001-ben, ő mutatta be a legtöbb negatív yardos szerelést ami az újoncokat illeti az NFL-ben.

Hivatalosan a negatív yardos szereléseknek (tackle for loss) 2000 óta vezetik a statisztikáit az NFL-ben, ez nem más, mint amikor egy támadót úgy terítenek le, hogy nem yardokat nyer adott játék során, hanem yardokat veszít. A sack és az interception mutatók mellett ez a statisztika is segít a szakértőknek megállapítani egy-egy játékos eredményességét és hatékonyságát. Lavonte David idén nem viccelt ezeknek a statisztikáknak a terén, és villámgyorsasággal minden idők második legtöbbjét produkálta belőlük, amit valaha újonc játékos.

2001-ben a Pittsburgh Steelers linebackerét, a korábban már említett Kendrell Bellt választották az év védő újoncának. Abban az évben 83 tacklet és 9 sacket mutatott be, azonban a negatív yardos szerelések tekintetében az egész NFL-t vezette, 23-at szerzett, és ez nem kis mértékben járult hozzá ahhoz, hogy megnyerhesse ezt a díjat.

Viszont idén a negatív yardos szerelések tekintetében Lavonte David volt a legjobb a maga 20 ilyen jellegű szerelésével az újoncok között. Itt vannak a legjobbak az elmúlt tizenkét évben:

A legjobb újoncok a negatív yardos szerelések tekintetében! (2000-2012)

Játékos (Csapat)

Szezon

TFL

1. LB Kendrell Bell (PIT)

2001

23

2. LB Lavonte David (TB)

2012

20

3. DE Dwight Freeney (IND)

2002

19

3. LB Von Miller (DEN)

2011

19

5. LB Clay Matthews (GB)

2009

17

6. DE Courtney Brown (CLE)

2000

16

6. LB Brian Urlacher (CHI)

2000

16

6. LB Daryl Washington (ARI)

2011

16

9. LB DeMarcus Ware (DAL)

2000

15

9. DT Kevin Williams (MIN)

2001

15

Statisztikailag a sack-eket is számolják mint negatív yardos szerelést, ezért nem meglepő, hogy néhánynak a fenti játékosok közül elég sok van. Legfőképpen a pass rushereknek ugye. Azonban Lavonte David egyfajta "anomáliát" képez ezek között a játékosok között, hisz ő a negatív yardos szerelések során nem irányítókat sackelt, ebből mindössze kettő volt neki a szezonban, hanem bizony futókat kapcsolt így le. És tehát máris levonhatjuk a következtetést a dolgokból. Lavonte David az egyik legnyilvánvalóbb oka annak, hogy míg a Buccaneers futás elleni védelme 2011-ben a 32. volt a ligában, addig egy évvel később már a legjobb lett.

Lavonte Davidnek egy nagy ellenfele akad az év védő újonca címért folytatott harcban, ő pedig a Carolina Panters által draftolt Luke Kuechly. Bár szerelésekben Kuechly többet mutatott be, 164-et, és ezzel vezeti is az NFL-t. A negatív yardos szerelések tekintetében csak 12-őt tudhat magáénak. Lavonte David pedig összességében a 139 szerelésével a hetedik lett holtversenyben Bobby Wagnerrel, ami a ligát illeti. A negatív yardos szerelések önmagukban nem fogják eldönteni a díjat, de tény, hogy David kimagasló valamiben az NFL-ben, és az is tény, hogy az első öt játékos közül ebben a kategóriában, ketten a Buccaneers csapatát erősítik.

A legjobb játékosok a negatív yardos szerelések tekintetében, az NFL-ben 2012-ben!

Játékos (Csapat)

TFL

1. DT J.J. Watt (HOU)

39

2. LB Von Miller (DEN)

28

3. LB Lavonte David (TB)

20

4. DE Michael Bennett (TB)

18

4. LB Aldon Smith (SF)

18

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu