Első körös pick lehet: Ezekiel Ansah, DE

Az egyetemről érkező játékosok bemutatásában ezúttal a BYU-ról érkező Ezekiel Ansah következik, akit leginkább Jason Pierre-Paulhoz hasonlítanak. Hogy miért, az most kiderül.

Ahogy nevéből is látható, afrikai származású játékosról van szó, hiszen Accra városában Ghánában látta meg a napvilágot. 6'5" magasra nőtt és 270 lb-t nyom, tehát igen jó fizikai képességekkel van megáldva és ebben alaposan hasonlít JPP-hez. Nemcsak ez az egyetlen hasonlóság, hanem az is hogy mindössze egyetlen értékelhető évet tudnak felmutatni egyetemi pályafutásuk alatt. Bizony, a 2012-es esztendő elején nem nagyon gondolták volna Ansah-ról, hogy egyáltalán draftolni is fogják most pedig már stabil első körös potenciállal rendelkezik.

Főhősünk mindössze 9 mérkőzésen lépett pályára kezdőként és nem is ő produkálta a nagy számokat, hanem elsősorban csapattársa Kyle Van Noy villogott. Ansah 62 szerelésig, 4,5 sackig és 1 interceptionig jutott utolsó egyetemi évében. Lényegében nem rossz számok ezek sem, de talán kicsit többet várna az ember. Ami még feljebb vitte az értékét, az a Senior Bowlon nyújtott teljesítménye, végig észrevehetően játszott.

Rendkívüli fizikai képességekkel rendelkezik, méretei kiválóak és gyorsan lő ki az irányító felé. Sebessége és ereje remek kombinációt alkot. Bull rush-ban jó lehet. Ebben is JPP-re hasonlít...Több pozícióban is bevetették, szinte mindenhol megfordult a védőfalban és a linebacker sorban is. Ezzel rendkívül illeszkedhet a sémánkhoz, hiszen számos alkalommal 3 defensive enddel állnak fel védőink, sőt third downnal gyakori a 4 DE-s felállás. Állóképessége is remek, a play végéig képes kergetni a labdás játékost.

Legnagyobb hátrányaként tapasztalatlanságát mondják, aminek alapja is van. Nem túl sokoldalú játékos, leginkább a pass rush-ban jeleskedik csak, a futás elleni védekezésben alaposan fejlődnie kell. Kezeit nem használja elég jól, ebben is még javulásra lesz szüksége.

Nehéz kérdés, hogy érdemes-e bevállalni Ansah-t 1/19-nél. Ugyan még számos esemény történhet a draftig, de az már most megállapítható, hogy igencsak kockázatos választás lenne az első körben. Maximum a draft után tudhatjuk majd meg Reese rangsorát, így fogalmunk sincs hol helyezkedik el rajta a defensive end. Az azonban biztos, hogy ahogy behúztuk anno JPP-t is, úgy Ansah-t is be fogjuk, ha ő lesz az elérhető legjobb játékos. Ennek ellenére én gondolom lesz nála jobb játékos mikor mi következünk és nem őt fogjuk majd választani. Werner és Moore már biztosan gazdára talál első 10-ben és nagy esélye van rá Mingo-nak is. Jelen pillanatban én nemcsak őket, hanem Okafort és Montgomery-t is az afrikai származású játékos elé tenném a rangsorban.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu