Joe Flacco lett a Super Bowl MVP

A Baltimore Ravens irányítóját, Joe Flacco-t választották a tegnapi Super Bowl legértékesebb játékosának. A döntőn a Ravens 34-31-re legyőzte a San Francisco 49ers-t. Flacco 287 passzolt yarddal, 3 touchdown passzal és 0 interceptionnel zárta a mérkőzést. Drew Brees, Aaron Rodgers és Eli Manning után zsinórban negyedszer választották a győztes csapat irányítóját a Super Bowl MVP-jének.

Flacco nagyon szerepelt a rájátszásban és most már nem kérdés, hogy tényleg elit irányító-e vagy sem. Négy mérkőzésen 1.140 passzolt yardot, 11 touchdownt és 0 interceptiont szerzett. Az irányító mutatója a New England Patriots elleni mérkőzésen volt a legalacsonyabb de akkor is 106.2-es mutatót ért el és kétszer is 120-as QB Rating felett zárt.

Flacco szerződése lejár márciusban és szabadügynök lehet. Kizárt dolog, hogy a Ravens nem hosszabbítana vele, így most már csak a fizetése a kérdés. A hírek szerint 16 milliós éves fizetést adna neki a Ravens, de Flacco 18 millió dollár körül gondolkodik ami Peyton Manning szerződéhez hasonlítana.

"Steve Bisciotti (a Ravens tulajdonosa) elmondta nekem ha megnyerjük a Super Bowl-t akkor rávághatok az asztalára és ragaszkodhatok a magasabb igényekhez. Pontosan ezt fogom tenni." - nyilatkozta Flacco.

(nfl.com, Fotó: theepochtimes.com)