Első körös pick lehet: Alec Ogletree, LB

Te'o értéke alaposan megcsappant az utóbbi időben, míg más linebackerek felfelé léptek a ranglistákon. Ilyen például Alec Ogletree, a Georgia Bulldogs játékosa, aki most bemutatásra kerül.

A játékos 1991. szeptember. 25-én született a Georgia állambeli Newnan településén. Már a középiskolában kiváló teljesítményt nyújtott és az egyik legjobb prospectként érkezett az egyetemre is. 2010-ben lopáson érték és egyeteme egy mérkőzéses eltiltással sújtotta. Ezután kevés lehetőséget kapott, majd az utolsó 3 mérkőzésre kiérdemelte a kezdő strong safety pozíciót. 2011-ben lábtörés miatt néhány összecsapást ki kellett hagynia, de utána vissza tudott térni. Junior évében aztán 100 feletti szerelés mellett 3 sacket és egy interceptiont is elért.

Ahogy egy korábbi safety-től elvárható, kiváló atletikus képességekkel rendelkezik és utolsó évében szinte végig védelmének egyik legjobbja volt, NFL szinten játszott. Remek sebességgel rendelkezik a széleken, képes az ellenfél megállítására. Nem riad el a big hittől sem, brutálisan érkezik. Nagy tapasztalata van coverage-ben. A special teamben is bevethető, gondoljunk csak az LSU elleni onside kick összegyűjtésére.

Futás ellen azonban még javulnia kell, nem csinálja meg mindig a szerelést. Felépítése karcsúbb az ideálisnál. Nagyobb erőt kell mutatnia a blokkok kivédésénél. Több büntetése is volt pályafutása során, 2012-ben például négy mérkőzést kellett kihagynia.

Az egyik "legizgalmasabb" linebacker prospectnek mondható Ogletree, akinek képességein látszik, hogy safety-ként kezdte. A sok pozitív tulajdonság ellenére ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy ő lenne a megfelelő ember a számunkra. Számos tackle-t elhibázott az évek során, emiatt egyfajta bust esély is benne van. Ha valamiben, akkor ebben kellene javulnunk...Eddigi karrierje során több büntetést is összeszedett, amelyek eltiltást eredményeztek. 4-3-ban leginkább külső linebacker lehet, oda pedig felesleges húzni 1/19-re.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu