Matt Barkley nem fog dobni a Combine-on (videó)

A múlt héten, még arról lehetett hallani, hogy teljes edzésmunkát végez majd a USC irányítója Matt Barkley, viszont hétfőn kiderül, hogy nem fog dobni a hétvégén sorra kerülő Scouting Combine-on. Az is kiderült, hogy valótlanak voltak a korábbi hírek, hiszen Barkley nem is tervezte, hogy dobálni fog a Combine-on mert nemrég még a sérült vállával kezelték. Jelenleg csak 90%-os állapotban van és reméli, hogy felépül március 27.-ig a USC Pro napjáig.

Sérült válla miatt a fiatal irányítót pár hete még a híres Dr. James Andrews, Dr. Lyle Cain orvospáros és Kevin Wilk terapeuta kezelte. Wilk számára nem ismeretlen az irányítók rehabilitációja, hiszen korábban kezelte már Drew Brees-t és Sam Bradford-ot is. Barkley a múlt héten kezdett el mozgó célpontoknak passzolni és sohasem volt tervbe véve, hogy dobni fog a Combine-on.

És hogy miért is lényeges, hogy dobál-e valaki vagy sem. A magasan rangsorolt irányítók nem szeretnek dobni a Combine-on nehogy rossz napot fogjanak ki és emiatt rontanának az ázsiójukon. A kevésbé előtérben levő irányítóknak viszont célszerű dobni (amennyiben nincs egészségügyi akadálya), hiszen Ők sokat nyerhetnek a hétvége alatt. A tavalyi Combine-on nem dobott Andrew Luck és Robert Griffin III sem. A két játékos kibérelte magának az első két helyet, így nekik értelmetlen lett volna teljes edzésmunkát végezni.

A hétvégi Combine előtti erősorrendben, Barkley évfolyamának második legjobbnak tartott irányítója. A tavalyi Draft utáni előrejelzések szerint 1/1-es várományos volt, viszont az elmúlt szezon után most már az is kérdéses, hogy kiválasztják-e az első körben. Egyes előrejelzések szerint csak Geno Smith lesz elsőkörös irányító az idei évben.

Matt Barkley Highlights

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)