A Combine első napjáról

A 2013-as Draft legmélyebb keretét az offensive limensor adja és nem is okoztak meglepetést az erőfelmérő első napján. Lane Johnson, Eric Fisher, Kyle Long és Terron Armstead is lenyűgöző értékeket produkált. Luke Joeckel értékei viszont már egy kicsit lemaradtak az előző négyestől, de még így is jó napot teljesített. Neki annyira nem is kellett küzdenie hiszen minden bizonnyal a Draft első 5 választottja között lesz. Sőt ha a Kansas City Chiefs megoldja addig az irányítóproblémáját akkor 1/1-es is lehet.

Terron Armstead, OT, Arkansas-Pine Bluff

A szezon végét követően senki sem lépett annyit előre a Draft listán mint Armstead. Utólagosan meghívót kapott a Senior Bowl-ra és a Combine első napjának legnagyobb meglepetését okozta. 4.71 alatt futotta le a 40 yard-ot ami Combine rekordot jelent. Az utóbbi hetek alatt elsőkörös jelölté vált.

Luke Joeckel, OT, Texas A&M

Akár 1/1-es játékos is lehet, de nem tett neki jót a tegnapi nap. A teljesítményét összességében B+-nak értékelték. Semmiben sem emelkedett ki, de nem is okozott csalódást. Talán pár helyet hátrébb csúszik majd a Draft-on.

Lane Johnson, OT, Oklahoma

Armstead mellett Johnson volt a nap másik nagy nyertese. 4.72 a 40 yardon, 34-inch távol és 9-11 súlypont emelkedés, viszont a pozíciós gyakorlat sikerülhetett volna jobban is.

Chance Warmack, G, Alabama

Még mindig kiemelt játékosnak számít Warmack, de tegnap igen rossz napot fogott ki. 5.49 alatt futotta a 40 yardot és igen gyenge volt a pozíciós gyakorlatokon.

Jonathan Cooper, G/C, North Carolina

Cooper-t a Draft előtt is Warmack elé rangsorolták és ezt be is bizonyította tegnap. 5.07-et futott egy nappal azután, hogy 35-öt nyomott 100 kilóval. A szakértők szerint egy Pro Bowl szintű guard vagy center lehet belőle.

(nfl.com, Fotó: stltoday.com)