Első körös pick lehet: Kenny Vaccaro

A Texas free safety-je Kenny Vaccaro következik. A játékos természetesen texas-i származású, Brownwood településén született. 6'1" magasra és 218 lb tömegűre nőtt meg, ez alapján tehát igencsak alkalmas a safety pozícióra. 2008-ban redshirtöt kapott, így egyetemi pályafutását 2009-ben kezdte meg.

Már első évében kapott némi lehetőséget és 19 szerelésig, egy blokkolt puntig és egy force fumble-ig jutott csere safety-ként. Nem csoda, hogy második évére megkapta a kezdő szerepet, amit 54 tackle-vel és egy interceptionnel hálált meg. Ezen kívül a special teamben továbbra is nagy játékokat mutatott be. Utolsó két évére a Big 12 konferencia (egyik) legjobb safety-je lett, 2012-ben például 100 tackle felett zárt.

Legnagyobb előnye, hogy gyilkos ösztönökkel rendelkezik. Legyen szó akár passz akár futójátékról, ő mindig próbál a labda közelében tartózkodni. Hatósugara is kiváló, képes követni emberét a pálya teljes hosszában. Ahogyan a számok is mutatják remekel futójáték ellen, képes megállítani az ellenfél running backjeit. Jól helyezkedik.

Ugyanakkor az is kiolvasható számaiból, hogy nem egy ballhawk játékos, ebben sokat kell fejlődnie. A 4 év alatt mindössze 5 interceptiont ért el, én ezt kissé kevésnek tartom. Néha türelmetlenül játszik, túl gyorsan vált hátramenetből. Kb. 4,5 másodperces 40 yard várható tőle, ennél kissé nagyobb sebességre lehet majd szüksége az NFL-ben.

A hosszú távú terveket figyelembe véve remekül passzolhat Vaccaro csapatunkba. Brown vagy Phillips távozik, vélhetően inkább utóbbi. Rolle 30 éves már és mindössze 1 év van vissza szerződéséből. Stevie Brown vélhetően folytatni tudja mostani szerepét és igazi ballhawk safety-ként fog játszani, mellette pedig nagy segítség lehet a remek ösztönökkel és fizikai képességekkel megáldott Vaccaro. Ugyan korábban inkább második körös játékosnak tartották, de 1/19-nél is komoly értéket képviselhet és hosszú évekig a csapat meghatározó játékosa lehetne.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu