Három kezdőjátékosát is elküldte az Atlanta Falcons

Nagy átalakításra szánta el magát az Atlanta Falcons és a mai napon elküldte három kezdőjátékosát. Távozott a running back Michael Turner, a defensive end John Abraham és a cornerback Dunta Robinson is. A csapat saját Twitter oldalán már meg is erősítette a hírt. Az Atlanta Journal-Constitution információ szerint a három játékos elküldésével 15.9 millió dollárnyi szabad helyet képeztek a fizetési sapkában.

Turner elküldése nem okozott nagy meglepetést. 6.9 milliót foglalt el a következő évi fizetési sapkából és ezt túl soknak tartották a 31 éves futónak. Már túl is van karrierjének csúcspontján. A tavalyi szezonban csak 800 futott yardot szerzett ami legkevesebb azóta amióta 2008-ban csatlakozott a Falcons-hoz.

Robinson elküldésére számítani lehetett, hiszen az utóbbi hetekben állandóan téma volt a cornerback távozása. Kemény játékos és jó cornerback, de a teljesítménye elmarad a tőle elvárt, a 8 millió dolláros fizetés által megkövetelt szinttől. A Falcons a Robinson elküldésével felszabadult összegből megpróbál hosszabbítani a cornerback Brent Grimes-al és a safety William Moore-al.

A legnagyobb meglepetést John Abraham elküldése jelentette. Igaz, hogy már elmúlt 34 éves, de a tavalyi szezonban is hozta a már tőle megszokott szintet. 10 sacket szerzett amivel csapatának legjobbja lett. Viszont a kora miatt már csak kiegészítő játékosként számítottak rá és jelenleg inkább egy folyamatosan pályán levő pass rusherre van szüksége a csapatnak. Rögtön fel is merült Osi Umenyiora neve aki minden bizonnyal távozni fog a New York Giantstől.

(nfl.com, Fotó: Curtis Compton, ccompton@ajc.com)