Xavier Rhodes lehet a Bucs elsőkörös választottja

Három újonc cornerbacket hoztak szóba korábban a Buccaneers csapatával. Dee Milliner-t az Alabamáról, Johnthan Banks-et a Missisippi State-ről, és Xavier Rhodes-t a floridai egyetemről. És egyre inkább úgy néz ki, hogy a legvalószínűbb választás a számunkra Xavier Rhodes.

Dee Milliner nagyon nagy valószínűséggel kiesett, hisz korábban is az első 10-be jósolták a drafton, miután pedig a combine-on remek teljesítményt nyújtott, egyre távolabbinak látszik a magunk 13. választási lehetőségével. Milliner 4,31 másodperc alatt futotta a 40 yardot, ami nem gyenge. Bebetonozta a helyét, mint a legjobb cornerback a 2013-as drafton, ő bizony hamar el fog kelni.

Ugyan ez viszont nem mondható el Johnthan Banks-ről, aki Xavier Rhodes-al küzdött a képzeletbeli dobogó második helyéért. Banks-nek nem igazán mentek jól a felmérők, a 40 yardot is csak 4,64-el futotta. Banks is csalódott teljesítménye miatt, és a szakértők is többet vártak tőle. Őt esetlegesen még nyugodtan kiválaszthatnánk mert nem igazán fog az első 15-ben elkelni, és ez a teljesítmény sem segített neki túl sokat.

Xavier Rhodes viszont meglepett mindenkit. A cornerbacket korábban csak a második körre jósolták. Ám a scouting combine nagyon jól sikerült neki. 4,41 másodperc alatt futotta a 40 yardot. Valamint fizikai felmérője is nagyon impozánsra sikerült.Hatszor nyomott bele a 210 fontba. És sikerült 40,5 inch-et megugrania, ami brutálisnak mondható. Bár korábbi játékait nézve a terület lefedésén van még mit gyakorolnia, de egy fizikálisan erős, atletikus, és gyors cornerbackről van szó, ezt a tegnapi napon bebizonyította. Minden bizonnyal sikerült felkeltenie a Buccaneers edzőinek érdeklődését, míg Johnthan Banks nagy csalódásnak bizonyult.

Xavier Rhodes a combine-on:

 Xavier Rhodes nagy pillanatai:

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu