Valóban need a Giantsnél a tight end pozíció?

Martellus Bennett kiváló szezont futott, azonban a szezon végeztével szabadügynökké vált, így jogosan merül fel a kérdés, hogy távozik-e a játékos és szükség van-e új emberre a pozíciójában.

Az NFL mai világában nemcsak egy, hanem két tight endre is szüksége lehet egy csapatnak. Gondoljunk például a New England Petriots-ra vagy a New Orleans Saints-re. Egy jó irányítóval sok mindent el tudnak érni. Jelenleg négy TE áll szerződés alatt: Bear Pascoe, Adrien Robinson, Larry Donnell és Jamie Childers. Nem túl acélos névsor. Pascoe megbízható játékos, de képességei limitáltak, maximum backup potenciállal rendelkezik. Robinson elég nagy reach-ként érkezett a tavalyi draft negyedik körében, de 2012-ben nem nagyon láthattuk a pályán. Kérdés idén készen áll-e. Travis Beckum visszahozható, de lenne értelme? Nem sok...

A legjobb kimenetel az lenne, ha maradna Bennett, Pascoe folytatná eddigi szerepét, Robinson pedig megmutatná hogy miért is draftoltuk. Utóbbira akár lehet is esély, hiszen Reese pozitívan nyilatkozott róla: "Sok jó dolgot mutatott az edzéseken. Érzésem szerint most már csak pályára kellene lépnie és játszania. Úgy gondolom ez a legjobb amit a játékosainkkal tehetünk - kiküldeni őket és játszani. Remélhetőleg képes lesz majd erre."

Bennett többféle reakciót is mutatott az offseasonban. Szívesen maradna Giants játékos, de a testvérével Michael-el is örömmel játszana együtt. Érzése szerint csapata nem tesz meg mindent a megtartása érdekében. Ő szintén free agent, de a Buccaneers szívesen tartaná meg. Arrafelé rengeteg hely van a sapkában. Távozása esetén akár már a draft első napján hozhatunk ide játékost. Hogy ki lehet az?

Maximum Tyler Eifert és Zach Ertz jöhet szóba. Ugyan utóbbi játékos volt az, akinek az utóbbi hetekben többre taksáltak, de Eifert az aki előbb elkelhet. Kiváló combine-t futott és egyetemi pályafutására sem lehet panasz, bár az utolsó éve Ertznek jobban sikerült. Méretük szinte mindenben megegyezik, 6'6" magasság mellé 250 lb tömeg párosul. A felmérőn mutatott eredmények azonban Eifertnek kedveznek. Persze csakis combine eredmények alapján butaság játékost draftolni.

Úgy gondolom, hogy tight endet mégse fogunk húzni, így a draft hátsóbb köreiből jöhet a segítség. Jelentkezők akadnak bőven, például Gavin Escobar vagy akár Nick Kasa. Hogy ki lesz a befutó? Majd kiderül. A szabadügynök piacot sem szabad kizárni, igaz túl nagy keret nincs klasszisok igazolására. Jelenlegi állapotát tekintve alapos javításra szorul a tight end egység, persze a legjobb Bennett maradása lenne. Ellenkező esetben egy tavalyihoz hasonló okos húzás előnyös lehet, ha nem tudja Robinson kamatoztatni képességeit.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu