Draft 2013: Milliner, Banks vagy Rhodes?

Még mindig a draft és még mindig a cornerbackek. Ahogy közeledünk a draft felé, egyre több elmélkedés lát napvilágot. Olvashattunk már mindent,Jonthan Banks a legjobb választás számunkra, aztán mégsem mert Milliner, aztán ő sem, mert nem lesz elérhető a 13. választásunkkal, végül a combine-on remekül teljesítő Xavier Rhodes lehetne a legmegfelelőbb számunkra.

A szakértők többsége szerint a Buccaneers egy cornerback-et fog húzni az első körben. Persze vannak más elméletek is, tight endekről, defensive endekről, és defensive tackle-ről is. Azonban még mindig ez az elmélet a "legnépszerűbb".

Az borítékolható, hogy első körös felhozatalban a fentebb említett három fiatalember a legesélyesebb, azonban, ahogy arról korábban már írtam nektek, Rhodes tűnik a legesélyesebbnek, sokak szerint ő illeszkedne legjobban a Buccaneers rendszerébe, bár a remek fizikai és atletikai képességekkel megáldott védő technikai tudásán lenne még mit csiszolni. A secondroundstats.com jóvoltából pedig kissé össze lett hasonlítva ezen három cornerback egyetemi szezonja. A válogatásban mindhárom játékos legjobb szezonjának statisztikáit láthatjátok.

Egy kis magyarázat:

completion=ennyi sikeres játékot hajtottak végre a cornerback mellett.

deflected=a meghiúsított passz kísérletek

miss=ennyiszer nem találták el a cornerback által fogott elkapót

no throw=adott mérkőzéseken ennyi esetben nem dobták a labdát azon elkapó irányába, akin a cornerback védekezett

pass interference= szabálytalanság, az elkapó zavarása

Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a legtöbb irányító leginkább Xavier Rhodes felé nem szereti dobni a labdát, ez a tisztelet, vagy félelem egyértelmű jele. És ami a sikeres játékok kivitelezését illeti, kétszer jobban teljesített mint Dee Milliner, vagy Johnthan Banks. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ő sokkal jobb a területek lefedésében, egyszerűen lehetséges, hogy az ellenfelek gyengébbek voltak, az adott ellenfél irányítója másként gondolkozott stb. Azonban remekül lehet csemegézni ezek között a statisztikák között némi összehasonlítás képpen.

Aki szeretné részletesen átnézni ezeket az összehasonlításokat, megtalálja őket ide kattintva.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu