Visszatérhet Ballard a Giants-hez?

Bennett valószínűsíthető távozásával egyre nagyobb téma a tight end poszt problémája, amely itt a blogon is előtérbe került. Egy lehetséges megoldás lenne Jake Ballard visszahozatala. Megoldható lenne vajon?

A Super Bowlon elszenvedett sérülése után a 2012-es évet végig IR-en töltötte a tight end. Vélhetően Belichick eléggé feldúlt állapotban lehetett az újabb SB elvesztése után, hiszen kissé érthetetlen módon elvitte játékosunkat waiverről. Ekkor már lehetett látni, hogy a játékos kihagyja a teljes idényt és a New England igen jól áll a tight endekkel. Még ha egészséges is lenne Ballard, akkor is előtte lenne a rangsorban Gronkowski és Hernandez. Emiatt kissé érthetetlen lépésnek tűnt...

Több pletyka is keringett arról, hogy visszahozzuk-e korábbi játékosunkat. Nos, ez valószínűleg nem fog megtörténni. Státusza alapján nem "unrestricted free agent", de még nem is "restricted free agent". A helyes kifejezés az "exclusive-rights free agent". Ez azt jelenti, hogy a Pats bármilyen ajánlatot adhat Ballardnak, azt ő köteles elfogadni (vélhetően egy éves, minimum összegű szerződést kap majd). Így abban az esetben hozhatjuk csak vissza játékosunkat, ha nem kap szerződést jelenlegi csapatától.

Erre elég kevés esély van. A játékos rehabilitációja állítólag jól halad, a nyári edzőtáborra biztosan vissza fog térni. Hülye is lenne a New England veszni hagyni egy olyan tight endet, aki kis összegért nyújthat jó teljesítményt két sztárjátékosa mögött.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Képek: nj.com