Steven Jackson-t szerződtette az Atlanta Falcons

Az Atlanta Falcons tegnap bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött a St. Louis Rams szabadügynök running backjével, Steven Jackson-al. Az Atlanta Journal-Constitution értesülései szerint a szerződés 12 millió dollárról szól amiből 4 millió dollár a garantált kereset.

Jackson-t a 2004-es Draft első körében választotta ki a Rams. A jelenleg 29 éves játékos kilenc szezonon keresztül volt a csapat játékosa és csak az újonc évében nem lépte át az 1.000 yardos határt. Eddigi pályafutása során 10.135 futott yardot és 56 touchdownt szerzett. Háromszor választották be a Pro Bowl és kétszer az All-Pro keretbe.

A running back támadógépezete Jackson szerződtetésével megoldotta a fő problémáját. A tavalyi szezonban mérkőzésenként átlagosan 87.3 futott yardot szerzett amivel csak a 29.-ek voltak a ligában. Az irányító Matt Ryan-el, a két wide receiver Julio Jones-al és Roddy White-al továbbá a tight end Tony Gonzalez-el kiegészülve egy hihetetlenül ütőképes támadóegység állhat össze jövőre Atlantában.

A tavalyi szezon után még a visszavonuláson is elgondolkodott Jackson ha nem fognak vele hosszabbítani St. Louisban. Végül meggondolta magát és körülnézett a szabadügynökpiacon. Jó hír, hogy nem vonult vissza, hiszen a liga szegényebb lenen egy remek futóval de furcsa lesz Falcons mezben látni.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)