Top 5 prospect: cornerbackek

A tight end pozíció megerősítésével reális esély lehet, hogy 2011 után ismét egy cornerbacket válasszunk ki az első körben. Persze számos pozícióhoz hasonlóan itt is eléggé kaotikus a helyzet és én sem vagyok kibékülve minden jelölttel, így lehet várnék egy évet a top CB kiválasztásával. A rangsorom:

1. Dee Milliner
2. Desmond Trufant
3. Johnthan Banks
4. Xavier Rhodes
5. Jordan Poyer

Dee Milliner első helyéhez nem férhet kétség, a játékos egyértelműen a legjobb cornerback prospect idén. Szinte biztosra vehető, hogy top5 pick lesz, elsősorban az Eagles-t és a Lions-t emlegetik vele kapcsolatban. Jó is meg rossz is, hogy nem lesz esélyünk a megszerzésére (feltrade ki van zárva), hiszen szívesen látnék egy ilyen játékost a csapatunkban, de a rosszabb pozíció azt is jelenti, hogy az elmúlt évben nem teljesítettünk rosszul és nincs szükség radikális változtatásokra.

Desmond Trufant leginkább második körös játékos hírében állt korábban, de szinte mindenhol az első körbe várják már (annak is inkább a végébe). 19-dik választásra talán kicsit reach lenne, legalábbis most úgy látom, hogy lesz nála jobb opció is. Egyetemén 4 évet húzott le, nagy tapasztalattal rendelkezik és két bátyja is NFL játékos. Alapvetően rászolgált a második helyre való besoroláshoz.

Johnthan Banks személyével kapcsolatban már több a kérdőjel. Magasságához nem párosul a megfelelő tömeg és sebességével is problémák lehetnek, ami kiütközött a combine-on is. Persze a draft ezen szakaszában nem szabad a mért eredmények alapján választani. Ennek ellenére jó játékossá válhat, ő is Trufanthoz hasonlóan első kör végi potenciállal rendelkezik nálam. Persze a kinti szakik hátrébb sorolják, így akár a második körben is elcsíphető lenne.

Hogy nálam miért a harmadik helyen van Banks? Nem ült részegen kocsiba, füvet sem találtak nála, semmi olyat nem produkált ami miatt csúsznia kéne (egy gyengébb felmérőn kívül). Sokan mégis elé rangsorolják Xavier Rhodes-t, akit én elkerülnék. A gyerek egy állat ez tény, de a press coverage-en és a jammelésen kívül semmihez nem ért. Alaposan lehetnek problémái a conrerback pozícióban, sok nagy játékot fog engedélyezni. Ezen kívül futás elleni is bűnrossz, tehát safety-be sem válthatna...Felejtsük őt el!

A 2-3. kör környékén aztán totális a káosz, nem lehet pontosan rangsorolni a játékosokat, idén nehéz megjósolni kiből milyen profi válhat. Én Poyert választottam, aki több kiváló cornerback ellen szerzett már interceptiont, mint például Matt Barkley vagy Brock Osweiler. Ezek mellett kiváló fizikai képességekkel rendelkezik, így rászolgált, hogy a lista ötödik helyére kerüljön.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu