A New York Giants hosszabbított a guard Kevin Boothe-al

A New York Giants szabadügynök offensive guardja, Kevin Boothe igen népszerű volt a piacon hiszen a Carolina Panthers, a New York Jets, az Arizona Cardinals és a Chicago Bears is érdeklődött iránta, de mégis a régi csapatánál marad.

Miután sikerült szabad helyet képezni a fizetési sapkában a Giants számára elsődleges fontossággal bírt Boothe megtartása. A csapat 2 millió dollárnyi helyhez jutott miután átstruktúrálta a veterán tackle David Diehl szerződését és így egyéves hosszabbítást tudtak kötni Boothe-al.

Boothe-ot a 2006-os Draft hatodik körében választotta ki az Oakland Raiders és egy évvel később csatlakozott a New York Giantshez. Pályafutása nem indult zökkenőmentesen hiszen 2010-ig csak mint tartalékjátékos számítottak rá és főként csak mások sérülésekor léphetett pályára. Szerepelt már guard, tackle és center poszton is.

2011-ben szerepet kapott a bal guard poszton és tavaly már kimondottan jó produkciót nyújtott a futások megállításában. Tavaly az összes alapszakasz mérkőzésen kezdőként lépett pályára. A jelenleg 29 éves játékost eddig még nem választották be a Pro Bowl vagy az All-Pro keretbe, de ha megismétli a tavalyi produkcióját akkor ez könnyen megváltozhat jövőre.

(nfl.com, Fotó: nypost.com)