Top 5 prospect: Offensive tackle-k

A lista első felét jelen esetben volt a legkönnyebb összeállítani. Joeckel első helyéhez nem férhet kétség, bár van egy-egy oldal amely előrébb rangsorolja nála Fishert. A Texas A&M játékosa már első mérkőzésétől kezdve vakoldali tackle-ként szerepelt, így remek rutinnal rendelkezik. Nem sok választja el a Jake Long vagy Joe Thomas nevével fémjelzett szinttől. Ugyan némi izmot még fel kell magára szednie, de nagy esély van rá, hogy ő lesz idén a draft legelsőként kiválasztott játékosa.

1. Luke Joeckel
2. Eric Fisher
3. Lane Johnson
4. D.J. Fluker
5. Dallas Thomas

Szintén elit prospect a kiváló méretekkel rendelkező Eric Fisher. Ugyan nem találkozott sok jó ellenféllel egyetemi pályafutása alatt, de az elmúlt hetekben, hónapokban bebizonyította, hogy top10-es értékkel bír. Sokat dolgozott, hogy elérje jelenlegi képességét, például az egyetem kezdete óta 60-70 font tömeget és izmot pakolt magára. Nem érte még el a csúcsot, de remek fejlődési potenciállal bír és azzal a lehetőséggel, hogy védje egy NFL csapat vakoldalát is.

Lane Johnsonról korábban csapatunk OL edzője is elismerően nyilatkozott, amire alaposan rá is szolgált, hiszen ő is első körös értékkel bír. A középiskolában még quarterbacket játszott, majd némi kitérővel Oklahomában kötött ki. Kipróbálták tight end és defensive end poszton is, azonban végül a támadófal szélén kötött ki. Remek ösztönei és atletikussága nagy segítség lehet a számára és rutintalansága ellenére kiváló játékos válhat belőle.

D.J. Flukerrel szemben már vannak kétségeim, például a combine-on egyes gyakorlatoknál igencsak ügyetlenül mozgott, egy elhízott 10 éves kisiskolás összetettebb mozgást produkált volna nála. Azért nem húzom le, hiszen igencsak komoly értékkel bír ő is. Legfőbb "problémája", hogy a vakoldalon szinte egyáltalán nem jöhet számításba, de komoly right tackle válhat belőle, sőt akár guardként is helytállhat. Számos mock hozzánk írja és nem is lenne rossz választás, de érzésem szerint a draft ezen szakaszában találunk komolyabb játékost is.

Fluker után némi magyarázat következik, hiszen a sorban akár Justin Pugh vagy Kyle Long is jöhetne, de őket inkább a guardokhoz sorolom, így Dallas Thomas a következő. Ugyan nagy a hype Terron Armsteaden és sokan Menelik Watsont is előrébb rangsorolják Thomas-nál, de én maradok a Tennessee játékosa mellett. Ő is bevethető akár guardként is, az egyetemen utolsó évében ebben a pozícióban játszott. Kiváló képességekkel és néhány speciális tulajdonsággal bír, aminek köszönhetően remek RT válhat belőle és akár már a második kör elején is elkelhet.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Címkék: nfldraft