A Raiders elküldte Tommy Kelly-t

A Raiders general managere, Reggie McKenzie tovább folytatja a keret átalakítását, hogy helyrehozza a korábbi vezetés által elkövetett hibákat. Szerdán bejelentette, hogy a csapat megválik a defensive lineman Tommy Kelly-től.

A jelenleg 32 éves játékos 2004-ben, draftolatlan szabadügynökként került Oaklandbe és kilenc évig volt a csapat játékosa. Ez egy várható lépés volt és magát Kelly-t sem lephette meg. Al Davis hétéves, 50.1 millió dolláros szerződést kötött a falemberrel 2008-ban és ennek értelmében 6.5 millió dollárt keresett volna a következő szezonban.

Sajnos Kelly esete mintaképe annak amit a Raiders az utóbbi években csinált. Keressünk egy jó draftolatlan játékost és tegyük nagy játékossá. Viszont itt jött a hiba, hogy szupersztár fizetést adtak a játékosoknak amikor valaki jó szezont zárt, de Kelly sohasem volt ennyire kiemelkedő. Kelly a legjobb szezonját két éve, Hue Jackson irányítása alatt futotta viszont a tavalyi szezonban már közel sem volt kiemelkedő.

Hasonló okok miatt veszélyben van a linebacker Rolando McClain is, akinek nem is igazán a játékával hanem a folyamatos balhéival van a probléma. McClain-en kívül veszélyben van az irányító Carson Palmer és a running back Darren McFadden is, akiknek a jövőjéről a következő napokban megszületik a végső döntés.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: tracking.si.com)