Draft prospect: Marcus Lattimore (South Carolina, RB)

Hamarosan itt a Draft és kezdjük a bemutató sorozatot egy running backel aki a Minnesota Vikings szempontjából lehet érdekes. A futó poszton finoman szólva is megvan a Vikings kezdő játékosa, de még MVP mögé is kellenek is játékosok.

Első szereplőnk South Carolina játékosa, Marcus Lattimore. Lattimore RB poszton játszott egyetemében méghozzá nem is olyan rosszul.

Marcus esetleges kiválasztására nem feltétlen az első körben lehet számítani. Ő inkább a 2. vagy esetleg 3. kör környékén kelhet el az idei drafton.

Lattimore a legutóbbi egyetemi idényében 662 yardot és 11 TD-t tudott összeszedni. Ez a teljesítmény nem feltétlenül rossz ha azt is számításba vesszük, hogy a 2011-es idényben keresztszalag szakadást szenvedett október 15-én és annak az idénynek a többi részén nem lépett pályára, de addig a pillanatig is összeszedett 818 yardot és 10 TD-t.

Fizikálisan teljesen ott van a csúcson, hiszen ha azt mondják neki hogy egész nap fusson, akkor ő megteszi. Hasonlóan brusztol, mint Adrian Peterson, akár több embert lerázva magáról tud előremenni. Sokan hasonló tulajdonságokat tudnak felfedezni benne, mint Adrian Peterson, de mint tudjuk ő egyedi ember vagy gép vagy valami hasonló.

Sérülése után, most készen áll, hogy a legjobbak között is megmérettesse magát. Érkezése akár még el is képzelhető, mert a Vikings jelenlegi második számú futója, Toby Gerhart jövőre szabadügynök lesz és többen azt rebesgetik, hogy távozni is fog Minnesota-ból. Ebből a szempontból jó választás lenne, még ha a 2013 -as idényben nem kapna annyi lehetőséget korábbi térdsérülése miatt, jövőre már jó második számú RB válhatna belőle.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com