A Revis trade pletykák

Még a free agency időszak megkezdése előtt felreppent a hír, hogy a New York Jets el szeretné cserélni a liga egyik legjobb cornerback-jét, Darrelle Revis-t. Már a bejelentés óta a Buccaneerst emlegetik mint Revis egyik legnagyobb "kérőjét", és nem titok, hogy a két csapat tárgyalásokba is kezdett egymással, azonban a trade csak nem akar összejönni. Azóta napi szinten olvashatók különféle pletykák a dologgal kapcsolatban, de nézzük meg, hogy hol állunk most.

Amit tényként biztosra vehetünk, hogy bármit is nyilatkozzék a Jets general managere, Revis-t egész biztosan szeretnék elcserélni. Ennek pedig az oka nem más, mint a játékos értéke. Revis ugyanis nagyon húzza lefele a Jets költségvetési sapkáját, ezért mindenképpen szabadulni szeretnének tőle. Adott tehát egy játékos akitől meg kívánnak válni, és adott egy csapat a Buccaneers személyében, aki meg szeretné szerezni. Miért is nem jött akkor még létre a csere?

Természetesen azért, mert mint mindenben itt is az ár kapja a legnagyobb szerepet.A New York Jets csapata ugyanis mindenképpen szeretne egy első körös draft picket kapni a játékosért, melyet kezdetben csapatunk viszont nem szeretett volna megadni, végül Mark Dominik a folyamatos tárgyalások során úgy döntött, hogy megválna a Buccaneers 2014-es első körös draft választási lehetőségéről.Azonban a new yorki gárdának még ez sem elég, ők mindenáron az idei első köröst szerették volna. A tárgyalások így húzódtak, mígnem végül general managerünk felajánlotta az idei második körös draft választási lehetőségünket is, ha lehet hinni a pletykáknak. Azonban a Jets továbbra is az idei első köröst szerette volna megkapni.

A két csapat tehát nem tud egyszerűen egymás között megegyezni, az óra azonban ketyeg, Revis még mindig a New York Jets rosterének a tagja, és a már irányítókat megszégyenítő fizetéssel rendelkező corner bónuszai folyamatosan ketyegnek. Olyannyira, hogy március közepén ki is kellett neki fizetni 1 millió dolláros kerettagsági bónuszát. Ha pedig a tárgyalások továbbra sem haladnak sehova, a Jets ismét kénytelen lesz 2 millió dollárt kifizetni Revisnek bónuszok formájában, júniusban. Pont ez az amit a New York csapatánál szeretnének elkerülni, így elmondhatjuk, hogy az idő a Buccaneers kezére dolgozik, és Mark Dominik valószínűleg akkor választ jó taktikát, ha kivárja míg a Jets-nél elfogynak idegileg. Hisz ha fel szeretnék szabadítani azt az összeget a költségvetési sapkában, amit Darrelle Revis jelent, mindenképpen hajlaniuk kell majd a cserére.

Eközben Revis... és hülyére keresi magát.

A legfrissebb lapértesülésekben az olvasható, hogy a Bucs-nál is egyre türelmetlenebbek amiért nem képes a két gárda megállapodni egymással, és valószínűleg mind a két csapat ki fog várni a végsőkig, a "csere" pedig csak az április 22.-i héten fog létrejönni közvetlenül a draft előtt. Az ára pedig nem más, mint a jövő évi első körös és az idei második körös draft pickünk. Ezt egyébként tegnap lehetett olvasni a neten, és a dolog kiélezettségét, valamint a pattanásig feszült idegeket megmutatván, mára már ismét egy másik híresztelésről lehet olvasni.

Konkrétan arról, hogy a héten bizony meg fog egyezni a két csapat. A yahoo sports szerint például egy első, egy harmadik és egy hatodik körös draft választási lehetőséget fogunk adni a játékosért, azt azonban nem hozták napvilágra, hogy melyik évi pick-ektől fogunk megválni Revis kedvéért.

Úgy gondolom, hogy bármi is az igazság, előbb utóbb ki fog derülni, és biztos vagyok benne, hogy Darrelle Revis ennek a csapatnak lesz a tagja, hisz a Jets ki fog futni az időből, a játékostól pedig meg szeretnének szabadulni, és nagyon úgy fest, hogy a Buccaneers-nél jobb ajánlatot senkitől sem kaptak a játékosért. Sőt a feltételeket hallván sok csapat már jóval korábban vissza is táncolt az üzlettől.

A "marakodás" hozadékaként pedig a corner ára is szépen lassan kúszik felfele, míg a csere elején évi 12 millió dolláros szerződésről lehetett olvasni, addig mára már úgy gondolják, hogy a Buccaneers évi 15-16 millió dolláros szerződést fog kötni Revissel. Mely hihetetlenül magas és irreális összeg egy cornerback-ért.

Ezek természetesen csak pletykák, és spekulációk. De amit ténynek vehetünk, hogy ez a csere minden bizonnyal össze fog jönni. Ezt mutatja az is, hogy a Bucs legnagyobb idei hiánya a cornerbackek tekintetében van, a szabadügynök piacon pedig nem egy jó corner volt elérhető, mégis még csak tárgyalásokba sem kezdtek eggyel sem. A Jets pedig mindenáron szabadulni szeretne Revis-től. Azt viszont, hogy ez a csere mennyire fogja megérni a Buccaneers-nek természetesen csak akkor tudjuk meg ha létrejött az. A héten, vagy a draft előtt, teljesen mindegy, nemsokára megtudjuk.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu

Kép: profootballtalk.nbcsports.com, thepenaltyflagblog.com