Draft prospect: Xavier Rhodes (Florida State, CB)

3 évig volt kezdő a Seminolesban. A Tallahasseeben töltött évek alatt 8 interceptiont szedett le, ami nem rossz, főleg ahhoz képest, hogy az utóbbi szezonokban az ellenfél már ritkábban dobott az irányába. Kiemelkedő fizikummal rendelkezik a posztján, magas és rendkívül atletikus játékos. A méretéhez képest gyors a lába és fordulékony, sebességben sincs hátrányban a többi CB-hez képest.

Press coverage-ben van igazán elemében, amikor a LOS-hez közel gyakorolhat nyomást az elkapókra. Kellően agresszívan lép fel az elkapókkal szemben, jól használja a karjait, hogy kimozdítsa az elkapót az egyensúlyából, azonban hajlamos a kontaktot túlzásba vinni, ami az NFL-ben több büntetéshez vezethet. Képes 1-1 ellen tartani a lépést az elkapóval, és hosszú karjainak köszönhetően sok labda célba érését meg is akadályozza.

Fel tudja ismerni az interception lehetőségét, és ha kell, leválik az emberéről, hogy elhalássza a labdát. Jó labdaérzéke és kezei vannak. Mérete miatt a fordulékonyabb és gyorsabb elkapók megverhetik, ha ki tudnak csúszni a szorításából a LOS-en. Zónázásban kevés tapasztalata van, és nem is igazán erőssége. Fizikális képességei a zónázásra is alkalmassá tennék, mert rendelkezik megfelelő gyorsasággal és agresszivitással, hogy odaérjen a zónájába érkező labdára, akár a mély zónákban is.

Azonban fejben nem felkészült a zóna védekezésre, nem olvassa elég gyorsan a passz útvonalakat, hajlamos rámozdulni a cselekre, így a fizikális képességei kevésbé érvényesülnek. Azt gondolhatnánk, hogy egy ilyen fizikumú játékosnak nincsen gondja a futás ellen, azonban Rhodesnak vannak hiányosságai a futás elleni védekezésnél.

Sokszor elhibázza a szerelést, sokat lehet még javítani a szerelési technikáján. Előfordul, hogy nem megfelelő szögben érkezik és ezért marad le a szerelésről. A blokkokat pedig inkább megkerülni akarja, mint átküzdeni magát rajtuk. Rhodes jó képességekkel rendelkezik, de nem minden sémába illik a játéka. Főleg az emberfogásra építő védelmekben lehet sikeres, ha a szélen játszhat.

Az újonnan érkező játékosok arra engednek következtetni, a mi védelmünkben is az emberfogás lesz túlsúlyban, ezért Rhodes érkezése sem lenne elképzelhetetlen, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Kelly a magas, fizikális játékosokat preferálja a védelemben. A futás elleni hiányosságok azonban olyan gondot jelenthetnek, ami miatt kiválasztása mégis elmaradhat a részünkről.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

kép: bleacherreport.com, kffl.com