Draft prospect: E. J. Manuel (Florida State, QB)

philly.blog.hu írása a Florida State 23 éves irányítójáról, E.J. Manuel-ről.

2008-ban került a Florida Statere, ahol első évében redshirted volt és csak edzett a csapattal. 2009-ben aztán már nem maradt el a bemutatkozás. A 3. héten a BYU ellen szállt be 2 passzkísérlet erejéig. Az igazi premierre azonban a 10. héten került sor a Wake Forest csapata ellen. Itt már kezdett is Christian Pounder sérülésének következtében. Teljesítménye nem volt rossz, így a szezon hátralévő részében már ő volt a Seminoles irányítója.

A csapat bejutott a Gator Bowlba, amit meg is nyertek. Manuel a szezonban összesen 817 yardot passzolt, 196-ot futott, valamint 2 TD átadása és 6 labdaeladása is volt. 2010-ben két alkalommal volt kezdő. A Clemson és a Virginia Tech ellen sem okozott csalódást, ezzel jelezve, hogy Pounder távozását követően kész átvenni a stafétát. 861 passzolt yardot, 4 TD-t és 4 interceptiont valamint 170 futott yardot és 1 TD-t sikerült összehoznia.

2011-ben már ő volt a kezdő. Összesen 12 meccsen játszott (egyet vállsérülés miatt kihagyott). 2666 yard 18 TD és 8 interception, 260 futott yard és 4 TD a mérlege.  Ami lényegesebb, hogy ő volt az FSU történetének legpontosabb játékosa ebben az idényben. Passzainak 66,1%-a saját emberhez ment. Év végén ismét Bowl mérkőzésen bizonyíthatott, amit meg is tett. A Notre Dame ellen egy hátrányból megfordított meccsen 249 yardot és 2 TD passzt osztott ki a társaknak, mindezt úgy, hogy törött sípcsonttal játszotta végig a találkozót.

Tavaly természetesen ismét övé volt a kezdő poszt, és egyetlen mérkőzést sem hagyott ki. Több csapat és konferencia rekordot is megdöntött. A Seminoles történetének egyik legproduktívabb irányító teljesítményét produkálta. 3397 yard, 23 TD és 10 interception magáért beszél, és ezt még 4 futott TD-vel is meg tudta fejelni. Év végén ismét Bowl mérkőzést játszott, és ismét győzött. Pat White mellett ő a 2. olyan játékos, aki 4 bowl meccsen is kezdő volt és mindegyiken nyert.

Meghívást kapott a szezon végi Senior Bowlra, ahol remek teljesítményt nyújtott és tornászta fel magát egyre inkább a draft listákon. Az idei draft osztály legjobb fizikumú játékosa. Erős és változó pontosságú kezei vannak. A legkisebb helyekre is képes odavarázsolni a labdát, de van, amikor érthetetlenül pontatlan passzokat ad. Ez a hosszú és a rövid passzokra egyaránt mondható az ő esetében. Ami nagy előnye, hogy a földön is veszélyes tud lenni, és ez egy Chip Kelly rendszerben komoly hangsúlyt kap. 3. körre várják.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: tumblr.com, sports.yahoo.com

Címkék: nfldraft, ejmanuel