Draft prospect: David Amerson (North Carolina, CB)

philly.blog.hu partneroldal írása a North Carolina 21 éves cornerbackjéről, David Amerson-ról.

3 évig játszott a kezdőben a Wolfpacknél. 2011-es éve szenzációsan sikerült, 13 interceptiont szerzett, amivel új szezon-rekordot állított be az ACC konferenciában, ami NCAA történetében is a 2. legtöbb leszedett passzt jelentette. A tavalyi évben visszaesett a teljesítménye. Az 5 int és 12 levédekezett passz így sem rossz, azonban többször is megégett magasan jegyzett elkapókkal szemben (pl. a Tennessee vagy a Clemson ellen).

Magas és jó fizikumú játékos, hosszú karokkal, ideális felépítéssel rendelkezik a pozícióhoz. Jól érzi a labdát, remek kezei vannak, képes a levegőben úszva elorozni a passzt az elkapók elől. A lábmunkáján, különösen a backpedalján sokat javíthat. Az egyenes vonalú sebessége nem rossz, de lassan fordul, ezért hátrányba kerülhet az elkapókkal szemben.

A zónavédekezés az erőssége, jól olvassa a passz útvonalakat, a labda megjátszására törekszik és ha nem eléggé pontos a passz, könnyen leszedi. Bátran támadja le a routeokat, bízik az olvasásában, ami sok labdaszerzést eredményezhet, de sebezhetővé teszi a cselekkel szemben. Jól követi le a levegőben lévő labdát, nagyobb távolságról is oda tud érni, hogy megakadályozza az elkapást.

Mérete és sebessége alkalmassá teszi őt az 1-1 elleni emberfogásra is, de nem elég fordulékony, ezért a gyors elkapókat nem tudja biztonsággal követni. Az emberfogásbeli hiányosságai miatt sokak inkább a jövőbeli safetyt látják benne a profik között.

A futás ellen is hasznos a fizikuma, a blokkolók nehezen tudják feltartani, le tudja zárni a futó elől az oldalvonalhoz vezető utat. Hajlandó odatenni magát a szereléseknél a futás ellen is, de technikáján még javíthat, mert nem használja eléggé karjait a szerelésekhez, nyílt területen több szerelést is elhibázott.

Inkább zónavédekezésre alapozó csapatoknál lehet hasznos ahol vadászhat a passzokra, míg nálunk úgy tűnik inkább emberfogásból lesz több. Ezért ha őt választanánk lenne esély arra, hogy inkább safety poszton vetnénk be, mert ott több a zónavédekezés.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Képek: bleacherreport.com, acc.blogs.starnewsonline.com