Vikings Draft célpont: Keenan Allen (California, WR)

Még mindig hiányposztra keresünk jelentkezőket. Elkapó, elkapó, elkapó. Ez talán a legnagyobb lyuk a csapatunknál. Nem is csoda, hogy a draftra jelentkező elkapók közül már mindenkit összeboronáltak a Vikings-al. Harmadik jelöltünk a California Golden Bears játékosa, Keenan Allen.

Allen pályázik talán legnagyobb eséllyel a Vikings mezére, mert benne látnak lehetőséget a legtöbben. Kiválasztása akár már az első körben esedékes lehet, ha nem viszi el előlünk senki. Sokan úgy vélik, hogy Allen-nek a Vikings-ra és a Vikings-nak pedig rá van szüksége. Jó erős fizikumú elkapó, kiváló labdaérzékkel. 

Már egyetemi éveinek első szakaszában kezdőként kapott lehetőséget és meg tudta szilárdítani a helyét a csapatban. Az irányító Zach Maynard kedvenc célpontja volt. Passzolt TD-inek a felét Allen kapta el. Allen-ben állítólag több is rejlik, mint amit az egyetemi karrierje alatt mutatott, csak ott az irányító minősége miatt nem tudott kibontakozni. Na most Ponder sem az a klasszis irányító, de talán Allen érkezésével megindulhat a csúcs felé.

Méretei és ereje mind amellett szólnak, hogy nagyon szép karriert futhat be profi játékosként. Labdabiztos játékos, nagyon kis hibaszázalékkal játszik. Allen atletikussága valamint gyorsasága jól jöhet csapatunk számára, ráadásul Allen az elkapást követően képes sokat futni a labdával és gyorsasága miatt nem mindig érik utol. Nagyon magasan rangsorolt elkapó a drafton, a top5-ben is benne van, így könnyen előfordulhat, hogy a 23. vagy a 25. helyen a Minnesota Vikings neve mellett olvassák be az ő nevét.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: sfexaminer.com, zimio.com