Draft prospect: DeAndre Hopkins (Clemson, WR)

philly.blog.hu partneroldal írása a Clemson 20 éves wide receiveréről, DeAndre Hopkins-ról.

A tavalyi év 6. legjobb elkapója az NCAA-ben. 62 elkapás, 1405 yard és 18 TD. Három évig volt kezdő a Clemson egyetem. Évről évre képes volt a fejlődésre, ráadásul minden offseasonban igen nagyot lépett előre. Most szintén ezt várják tőle sokan. Elsősorban egy kis fizikális erőt kell gyűjtenie úgy, hogy sebességéből ne veszítsen. Az ugyanis kiváló.

Mindenféle szituációban használták már. Lehet rá számítani nagy játékoknál és screen passzoknál is. A közép távoli elkapásokról nem is beszélve. Már a LoS-en gondot okoz a védőknek a megállítása. Testcselei kiválóak, indulási sebessége pedig elképesztő méreteket ölt. Elég pár pillanat számára, hogy megnyugtató előnyt szerezzen a védőjével szembe.

Remek labdaérzéke van. A pontatlan labdákat is magabiztosan szedi le. Megesik, hogy egy-egy szituációban elszórakozza a kínálkozó lehetőséget, de a következő alkalommal rögtön javítani tud. Kérdés, hogy mire lesz ez elég a dörzsölt NFL védőkkel szemben. Ha hasonló ütemű fejlődést mutat, mint az elmúlt években, akkor könnyen elsőszámú elkapó lehet csapatában, akár már az első héten. Nagy lehetőségek rejlenek benne, kérdés, hogy olyan edzőhöz kerül e, aki ki tudja hozni belőle.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: independentmail.com, thenewsportsguru.com