Draft prospect: Matt Elam (Florida Egyetem, S)

philly.blog.hu partneroldal írása a Florida Egyetem 21 éves safetyjéről, Matt Elam-ról.

Bár a mérete nem tűnik olyan ideálisnak, mint az előző két játékosnak, de játékán ez egyáltalán nem látszik meg. Miután elsőévesként többnyire csere volt Will Hill és Ahmad Black mögött, tavaly immár kezdő játékosként rögtön jó teljesítménnyel rukkolt elő, amit idén még fokozni is tudott. Még a remek képességű játékosokból álló Gators secondaryból is kiemelkedik, jó ösztönökkel rendelkező, agresszív játékos, aki nagy ütközésekre képes.

A LOS-hez közel éppúgy képes jó teljesítményre, mint a pálya mélységében védekezve passz ellen. Keményen, jól szerel, de hajlamos túl agresszívan játszani (néha még a sajátjait sem kíméli), vigyáznia kell a büntetésekkel. Mivel idén junior évét tölti, ezért nem biztos, hogy jönni fog a draftra.

Egyértelműen ő a Gators secondary vezére, nagy játékaival képes csapattársait és a közönséget is feltüzelni. Az LSU ellen például 7-6-os Florida vezetésnél meccset eldöntő játékot mutatott be. Mettenberger hosszú passzát lehúzó Odell Beckhamet vette üldözőbe, majd kiütötte a kezéből a labdát, ezzel egy biztos TD-t akadályozott meg és megszerezte csapatának a labdát.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Címkék: nfldraft, mattelam