Draft prospect: Chance Warmack (Alabama, OG)

philly.blog.hu partneroldal írása az Alabama 21 éves offensive guardjáról, Chance Warmack-ról.

Az egyik legmagasabban jegyzett támadó fal játékosként érkezett az Alabama egyetemre. 2009-ben mutatkozott be a Crimson Tide-ban. Első évében 5 mérkőzésen kapott szerepet guard poszton. A szezon végén csapata egyetemi döntőt játszott a Texas ellen, és nyert, de Warmack nem játszott a mérkőzésen. Másodévesként már kezdő volt, és jelenlegi posztján, bal oldali guardként játszott a szezon mind a 13 mérkőzésén. Segítségével az Alabama az ország egyik legjobban támadó csapat lett, meccsenként 444 yardot hozva. Ebből kimagaslik a futással elért meccsenkénti yard átlag, ami 183.

2011-ben harmadévesként már rutinosnak számított, és továbbra is ő volt a kezdő bal oldali guard a támadó falban. A Bama mind a 12 mérkőzésén kezdő volt, és a szezon végén egyetemi bajnok lett. Több elismerésben is részesült, többek között a SEC konferencia második csapatába is beválasztották, valamint a Pro Football Weekly, All – American csapatába is bekerült.

A 2012-es szezonban továbbra is élvezte és jelenleg is élvezi Nick Saban edző bizalmát, és továbbra is posztja egyik legjobb játékosának számít az egyetemi ligákban. Az eddig lejátszott 13 mérkőzése mindegyikén kezdő volt, és készülhet idén is az egyetemi döntőre, a Notre Dame ellen. Kiemelkedő futásblokkolásban. Elképesztően képes dominálni a vele szemben álló védőjátékosokat.  Nagyon ritkán hibázik, és akkor sem nagyot. Róla nem mondható el, hogy több poszton is szerzett már tapasztalatot, ugyanakkor kijelenthető, hogy guard poszton évekig meg tudja oldani egy NFL csapat problémáit.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu