Draft prospect: Luke Joeckel (Texas A&M, OT)

philly.blog.hu partneroldal írása a Texas A&M 21 éves offensive tacklejéről, Luke Joeckel-ről.

A 21 éves játékos 2010 óta tagja a Texasi alakulatnak. A középiskola elvégzése után a Rivals.com az 5. legjobb offensive tackle tehetségnek tartotta a 2010-es osztályban. Elsőévesként rögtön kezdő helyet harcolt ki magának az Aggies támadó falában. A csapat mind a 13 mérkőzésén pályára lépett bal oldali tackle poszton. Az ő remek teljesítmény is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a támadók meccsenként 165,8 yardos átlagot tudtak elérni, és 9 alkalommal futottak többet 100 yardnál egy – egy mérkőzésen.  Szezon végén a BIG – 12 konferencia, újonc csapatába választották.

2011-ben természetesen ismét kezdő volt, és továbbra is a bal oldali tackle pozícióban.  Ebben a szezonban is a csapat mind a 13 mérkőzésén pályára lépett. A támadó fal tagjaként pedig azzal büszkélkedhet, hogy ezen 13 mérkőzés alatt a csapat irányítóját, Ryan Tannehillt mindösszesen 9 alkalommal sackelték az ellenfelek. E mellett iskolacsúcsot állítottak fel futott és passzolt yardok tekintetében egyaránt. A szezon végén megnyerték a Meineke Car Care Bowlt, a Northwestern ellenében.  Az elismerés ebben az évben sem maradt el. A konferencia legjobb csapatába választották.

Az idei szezonban továbbra is megszokott posztján szerepelt, és most sem kellett kihagynia egyetlen mérkőzést sem. Az Aggies pedig újonc irányítóval (Johnny Manziel – Heisman esélyes) nekivágva a szezonnak, 10-2-es mérleget produkált. A csapat támadójátéka szemet gyönyörködtető volt a szezon nagy részében, melyben nagy szerepe volt ismét a támadó falnak, akik ha kellett megvédték Manzielt, ha kellett, akkor pedig utat nyitottak a mozgékony játékosnak, valamint a futóknak.

A szakírók egyértelműen e legjobb tackle prospectnek tartják a jövő évi drafton az Arlington-i születésű játékost. Futás és passzblokkolásban is kiváló. Talán futásblokkolásban kiemelkedőbb, de ritkán enged védőt az irányítója közelébe. Mivel még csak harmadéves játékos, így az is megeshet, hogy marad még egy évet az egyetemen, ám jelenlegi értékét ismerve, erre kevés esély van.  A szezon végén a legjobb egyetemi falembernek járó Outland Trophy-t megnyerte. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy testvére Matt is az Aggies tagja, ő második évét tölti a csapatnál, és irányító poszton játszik. Édesapjuk David pedig 1979 -1983 között a Texas Tech egyetemen focizott.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: nfl.si.com