Draft 1/19: Justin Pugh G/T, Syracuse

Némi meglepetésre, de a legnagyobb needre Justin Pugh-t választottuk a Syracuse egyeteméről. Benn volt például Werner, Arthur Brown, Floyd is, Reese-ék azonban inkább a támadófalat erősítették meg.

A játékos 1990 augusztusában született Pennsylvániában. Természetesen középiskolába is ide járt. 2008-ban iskolája legjobb játékosának választották meg. Egyeteméül a Syracuse-t választotta. 34 mérkőzésen kezdett left tackle-ként. Sorozatban három idényben All-Big East tagságot harcolt ki magának. Sophomore évében a második csapatba került be, majd azt követően kétszer az első csapatba is. Redshirted junior évét töltötte 2012-ben azonban úgy döntött, hogy kijön a draftra.

Pugh tapasztalt játékosnak számít, aki mindhárom évét végigjátszotta tackle poszton. Remek mozgáskoordinációval rendelkezik egy 290 fontos emberhez képest. Jól mozog a blokkolni kívánt ellenfél irányába. Atletikusságának és gyorsaságának köszönhetően képes eljutni a "második szintig" és blokkolni a linebackereket is.

Ugyan a mobilitás és az ügyesség megvan, de nem számít elég erős játékosnak. Nagyon rövid karokkal rendelkezik, emiatt eredeti pozíciójában biztosan nem maradhat, valószínűleg guardként kerül majd bevetésre. Debütálása előtt néhány órát el kell majd töltenie a konditeremben. Bal válla sérült volt 2012-ben.

Mielőtt elkezdenénk káromkodni gondolkodjunk: több falemberünk is sérüléssel bajlódott az utóbbi hónapokban és a legtöbben benne vannak már a korban. Mindenképp szükség van a vérfrissítésre. Reese azt nyilatkozta, hogy Pugh volt a legmagasabban a draft boardon a választáskor. Ezt vagy elhisszük neki vagy nem. Leginkább David Diehlre hasonlítható. Ha olyan játékot tud nyújtani, mint "elődje" fénykorában, akkor elégedettek lehetünk majd vele. Ellenkező esetben azonban nagyon buta pick volt...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu