Draft 1/29: Cordarrelle Patterson, WR, Vikings

A Tennessee egyetem ex elkapója az első kör 29. helyén került kiválasztásra, köszönhetően a feltrade-nak, amit a New England Patriots-al sikerült összehozni. Igazából nem fizettünk túl nagy ára érte, teljesen megérte, hogy így nálunk került kihúzásra. Érthető volt a Vikings törekvése, hogy Patterson hozzák kerüljön és az emiatt bekövetkezett trade, mert amúgy a második kör 20. helyén jöhettünk volna, amikor már nem biztos, hogy elérhető lett volna Patterson vagy más magasan rangsorolt elkapó. Rick Spielman szép munkát végzett, érti a dolgát, fejet hajtunk előtte.

Patterson, akinek tegnapi öltözéke leginkább egy múltszázadi pincéréhez hasonlított örömmel vette tudomásul, hogy Minnesota-ba került. Elmondása szerint nagyra értékeli azt, hogy a Vikings ennyit feljött érte, majd kiválasztotta.Patterson nagyon atletikus játékos, remek labdaérzékkel. Irányváltásaival nagyszerűen rázza le a ráállított CB-t, könnyen kerül tiszta helyzetbe. Minden adottsága megvan, hogy nagy focista legyen.

Sokoldalú elkapó, ami annyit tesz, hogy hasonló szerepekben lehet használni, mint anno tették az Percy Harvin-al is. Elkapónak megkérdőjelezhetetlen, de futónak is megállja a helyét. Nagy szükségünk van az ilyen elkapókra, ő most tovább erősíti ezt a szekciót. Mayock szerint nagyszerű választás volt a Vikings részéről a feltrade, mert annak ellenére, hogy Tavon Austin kiment a Vikings előtt adott volt a lehetőség, hogy a WR posztot erősítsék meg és Patterson kiváló választás volt.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: thepacificnorseman.blogspot.com