A Buccaneers eltradelte Legarrette Blount-ot a Patriots-al

A Tampa Bay Buccaneers véglet pontot tett a Legarrette Blount ügy végére. A draft harmadik napján elcseréltük a futót a New England Patriots váltófutó/visszahordójára, Jeff Demps-re.

Blount még 2010-ben le nem draftolt szabadügynökként került hozzánk, és már abban az évben 1007 yardot futott. Azonban a tavalyi évben amikor új vezetőedzőnk Greg Schiano és újonc futónk Doug Martin hozzánk érkezett, Legarrette Blount elvesztette az edzői stáb bizalmát, és mindösszesen 41 lehetőséget kapott egész évben, melyet 151 yardra tudott váltani.

Blount mindig is remek futó volt, de passz játék terén már nem volt olyan sikeres, és úgy néz ki, mint blokkolót sem igazán használta a csapat, e téren is inkább Doug Martin élvezte a bizalmat. Bár a holtszezonban aláírtak vele egy egy évre szóló 1,250 millió dolláros szerződést, azonban második körös tender is lett, így fenntartotta a csapat a csere lehetőségét magának.

A cserét pedig a draft harmadik napján fel is használták, érkezett a tavaly le nem draftolt szabadügynökként a Patriots-hoz kerülő Jeff Demps, valamint egy hetedik körös pick. A Patriots állítólag már korábban is szerette volna eltradelni a játékost. Demps egyébként az olimpiát is megjárta az amerikai csapattal, ahol ezüst érmet is szerzett 4x100 méteres váltófutásban. Hivatalosan mint runningback szerepel a rosterben, de nem titkolt, hogy a csapat vezetése a visszahordó szerepet fogja neki adni. Meglehetősen gyors volt az egyetemen, de technikai tudásán nagyon is van még mit csiszolni, az pedig, hogy a tavalyi évben szinte semmit sem játszott, nem nagyon segít a dolgon.

Nagyon sok Buccaneers szurkoló nem fogadja jó szívvel ezt a cserét, hisz Blountegy elég szilárd futó volt, bár néha kissé ellentmondásos. Most azonban a csapatnak teljes egészében Doug Martin-ra kell alapoznia. Míg Brian Leonard valószínűleg a third-down back szerepét fogja ellátni, addig Michael Smith, és Jeff Demps lesznek azok akik több játékidőre kapnak lehetőséget. Az igazság az, hogy ha esetleg ne adj isten Doug Martin lesérülne, nem lesz egy minőségi csere sem mögötte, míg Legarrette Blount-tal a rosterben legalább nyugodtak lehettünk volna.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu