Ismét Raider lett Charles Woodson

A general manager Reggie McKenzie tegnap bejelentette, hogy a szabadügynök defensive back Charles Woodson csatlakozott az Oakland Raidershez. Ahhoz a csapathoz ahol még 1998-ban elkezdte a profi pályafutását.

Egyéves szerződést kötöttek a régi játékosukkal. A szerződés 1 millió dolláros alapfizetést tartalmaz, de az összes bónusszal együtt elérheti a 4.3 millió dollárt is.

A 15 éves NFL tapasztalattal rendelkező védőt nyolc alkalommal választották be a Pro Bowl és hét alkalommal az All-Prokeretbe. Karrierje első négy szezonjában Raiders játékosként kapott meghívott és 2008-tól 2011-ig pedig mint Green Bay Packers játékos volt Pro Bowl kerettag.

206 NFL mérkőzésen lépett pályára és 203 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. 719 tacklet, 17 sacket, 24 kierőszakolt fumblet, 55 interceptiont és 12 touchdownt szerzett. Az aktív játékosok között Woodson szerezte a második legtöbb interceptiont és 11 touchdownra visszahordott interceptionje a második legtöbb a liga történetében.

Woodson-t negyedikként választotta ki a Raiders a Drafton miután 1997-ben megnyerte a Heisman Trófeát majd 1998-ban az NFL legjobb újonc védőjének választották. Az első védőként nyerte el a legjobb főiskolás játékosnak járó díjat.

1998 és 2005 között 106 mérkőzésen lépett pályára a Raiders mezében. 2000 és 2002 között három AFC Nyugati csoportgyőzelmet szerzett a Raidersel és kezdőként lépett pályára a 2002-es Tampa Bay Buccaneers elleni vesztes Super Bowl mérkőzésen is.

2006-ban szabadügynökként csatlakozott a Packershez. Hét Green Bayben eltöltött szezon alatt 100 mérkőzésen lépett pályára és mindegyiken kezdő volt. 2009-ben megválasztották az Év legjobb védőjének. A tavalyi szezonban átkerült safety posztra, de a szezon egy sérülés miatt idejekorán végett ért a számára.

Az már biztos, hogy túl van a fénykorán, de azelőtt a közönség előtt léphet majd újra pályára amelyik a leginkább szerette volna soraiban tudni a veterán védőt.

(raiders.com, Fotó: silverandblackpride.com, raiders.com)